Kollega

Änglamakerskan

Publicerad 20 september 2011, kl 14:05

Forum

 Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst ifrån ön Valö utanför Fjällbacka. Påskmiddagen står prydligt uppdukad, men den enda som finns kvar i huset är ettåriga Ebba som tultar omkring bland stolar och bord. Har de blivit mördade? Har de flytt? Vem ligger bakom försvinnandet?
Mysteriet med familjen gäckar polisen ända in i 2000-talet när Ebba, efter att ha förlorat sin son i en tragisk olycka, bestämmer sig för att flytta tillbaka till Valö och göra upp med sitt förflutna.
Ja, jag vet att Camilla Läckberg är drottningen av fulkultur, men jag kan inte låta bli att ryckas med i den spöklika historien. Vore det inte för hennes klichéartade karaktärer: Den homosexuella mannen i gulpaljetter och nagellack, överklassherren med bakåtslickat hår och den godmodige polisen Patrik som trots sin frus ständiga intrång i utredningen ständigt måste backa för hennes klarsynthet, så skulle den få ett högre betyg ändå

 • Läs även...

  Regeringen tar intryck av startup-sektorn

  Det ska bli enklare att få arbetstillstånd för utländsk kompetens, det statliga riskkapitalet ska fokusera på såddfinansiering och skattereglerna för personalobligationer ska ses över. Det lovade näringsminister Mikael Damberg startup-folket i samband med en mässa på onsdagen. Positivt, tycker moderatledaren Anna Kinberg Batra.

 • Läs även...

  Fem myter om kollektivavtal

  Myter, missuppfattningar eller rena rama smutskastningen? De allra flesta har mycket att vinna på kollektivavtal. Det finns också de som har att vinna på att myterna om avtalen består.

 • Läs även...

  Schysta villkor vid upphandling

  Villkor i nivå med kollektivavtalen bör kunna krävas vid offentliga upphandlingar. Det föreslår regeringens utredare. Det är bra att stat och kommun får ställa sådana krav, men förslaget riskerar att bli ett slag i luften, menar TCO:s samhällspolitiska chef Samuel Engblom.

 • Läs även...

  Fem företag åtalas för gruvolycka

  Totalt 15 miljoner kronor i böter för fem olika företag. Det yrkar åklagaren nu på när åtal väcks efter dödsolyckan i LKAB:s gruva i Malmberget 2010, där far och son störtade 140 meter efter att en vajer släppt till en hisskorg.

 • Läs även...

  Hallå, vad hände med tonårskriserna?!

  Jag vet hur det är att vara ung. Man har ont i magen när man vaknar på morgonen, brottas med blygsel och nervositet, tolkar allt som ett tecken på sin egen otillräcklighet, känner sig ful, misslyckad, värdelös, stammar, svettas och gråter, instängd på rummet.

 • Läs även...

  Hjälp oss surfa i sommar!

  Nu tar Kollega.se semester! Men här finns läsning så att det räcker tills dess att vi är tillbaka, i mitten av augusti. Passa gärna på att surfa runt och kolla in den senaste utvecklingen av sajten - vad tycker du?

 • Läs även...

  Se jobbet på film i sommar

  Sommar, sol och semester och du tänker strandhäng eller snickra på verandan till sommarstuga. Men när dagarna regnar bort och du spöat ungarna i Monopol hundra gånger, vad återstår då? Kolla på film såklart!

  Här får du några tips på filmer och en tv-serie som har en gemensam nämnare, jobbet. Så fyll snacksskålen, inta soffläge och titta på när andra arbetar.

 • Läs även...

  Kollega på jullov

  På dopparedagen tar Kollegas redaktion jullov. Den 7 januari 2015 är vi tillbaka. Men sajten är fylld med massor av läsning - bläddra, klicka, läs och lär och passa på att tycka till, och mejla oss om det är något du skulle vilja se mer av på Kollega.se nästa år. Vi ses!

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.

 • Fler nyheter

  Cecilia Fahlberg lämnar Unionen

  Unionens förbundsordförande sedan 2008, Cecilia Fahlberg, kommer inte att ställa upp för omval vid förbundskongressen i höst. ”Det känns omtumlande även för mig”, säger hon.

 • Fler nyheter

  Sverige – näst bäst på digitalisering

  Enligt en nytt index hamnar Sverige på andra plats när det kommer till digital utveckling. Toppar listan gör Danmark. I Sverige har 99 procent av hushållen tillgång till fast bredband.

 • Fler nyheter

  Ny basindustri ger få jobb

  Förra gången var det gruvorna och stålet. Nu utmanar datahallarna om titeln som norra Sveriges framtid.

 • Fler nyheter

  Dragkamp om datahallar

  Ett hinder för visionen om 20 nya hallar inom fem år är elskatten. Sedan Finland sänkt sin elskatt etablerade sig Google där. Tar Sverige upp kampen?

 • Fler nyheter

  "Bra att vi hamnar på IT-kartan"

  Hur viktig är etableringen av datacenter för Sverige som IT-nation och finns det egentligen något slut på tillväxten av "big data"?