Kollega

Bästa receptionen utsedd

Publicerad 22 november 2010, kl 10:52

Sveriges bästa reception finns hos mediebyrån Carat i Stockholm, enligt en tävling som nu avgjorts.
- Det känns speciellt att vinna eftersom vår yrkesgrupp inte brukar bli lika sedd som många andra, säger receptionisten Jenny Petrini.

När hon och kollegan Lotta Hävrén möter någon av de anställda på mediebyrån eller dess kunder så är målsättningen att alla ska känna sig personligt välkomna.

- Vi försöker exempelvis komma ihåg våra kunders namn och vilket kaffe de dricker. Och om de kommer i god tid så brukar vi småprata lite med dem och på andra vis försöka sätta lite guldkant på deras tillvaro.

- När det gäller våra kollegor så kan många vara väldigt stressade när de kommer på morgonen. Då brukar vi prata om lite andra saker, som hur det är hemma, så att de slappnar av lite.

Det här tror Jenny Petrini är en förklaring till att den reception hon jobbar i har utnämnts till Sveriges bästa.

I motivationen till förstapriset står också:

" Denna reception har förstått vikten av personligt tilltal och att kommunikation med kunderna börjar redan i detta rum."

Bakom utnämningen står mobiloperatören 3 som utlyste tävlingen tidigare i höstas då man anser att receptionisterna, som är viktiga både för företagens kunder och anställda, sällan får den uppmärksamhet de förtjänar.

Tävlingen har varit upplagd så att 3:s egen reception kunnat nominera kollegor på andra företag. De nominerade företagen har fått motivera varför just deras reception ska vinna och sedan också fått i uppdrag att försöka få folk att rösta på den egna receptionen via Twitter och Facebook.

De tio receptioner som fått flest röster gick sedan vidare till en final där de bedömdes av en expertjury.

Enligt Jenny Petrini beror hennes och kollegans framgång som receptionister inte på någon medveten strategi.

-  Det är mer att vi har samma inställning och smittar varandra med positiv energi, som vi håller uppe genom att visa att vi är nöjda med, och ge feedback åt, varandra, säger hon.

Anita Täpp
Anita Täpp
anita.tapp@kollega.se
 • Läs även...

  Avtal för nyanlända diskuteras

  I veckan deltog Unionen på regeringens inbjudan i ett trepartssamtal för att hitta snabbfiler för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Det var det första i en serie samtal med olika branscher. Först ut var fack och arbetsgivarorganisationer inom industrin.

 • Läs även...

  Digitalisering? Ja, tack!

  Varannan tillfrågad ser fram emot att deras arbetsuppgifter automatiseras, enligt en ny undersökning. En av fyra är däremot djupt oroade för att automatiseringen kommer att leda till arbetslöshet.

 • Läs även...

  Billigare maskiner polariserar arbetsmarknaden

  Datoriseringen har drivit fram en polarisering av arbetsmarknaden, åtminstone från 1990-talet och framåt, visar en aktuell rapport. Hög- och låglönejobb ökar medan mittenlönejobben datoriseras, till följd av billigare dator- och robotteknik.

 • Läs även...

  Telia säger upp 110 i Karlstad

  Telia Sonera lägger ned privatkundtjänsten i Karlstad och säger upp 110 personer. Stämningen är tryckt bland de berörda. Men medarbetarna informeras om nedläggningen redan nu, ett halvår i förväg, tack vare en unik överenskommelse.

 • Läs även...

  Nevs lever vidare

  Nevs skulder skrivs ned med drygt 300 miljoner kronor. Det beslutar Vänersborgs tingsrätt efter att en majoritet av borgenärerna godkänt ackordet. Ett viktigt steg för biljättens överlevnad. Det var vinna eller försvinna, enligt Unionens klubbordförande.

 • Läs även...

  Cecilia Fahlberg invald i Europafacket

  Unionens ordförande Cecilia Fahlberg valdes nyligen in i Europafackets styrelse. Hon vill lyfta kompetensutveckling och andra frågor som rör tjänstemän till Europanivå. En grupp som enligt henne hamnat i skymundan.

 • Fler nyheter

  Svenska fack om TTIP

  Just nu diskuteras arbetstagarnas rättigheter i frihandelsavtalet mellan EU och USA (TTIP) i EU-kommissionen, som också har bett de svenska facken att säga sitt i frågan och komma med en gemensam formulering. Här är Unionens ståndpunkter.

 • Fler nyheter

  Sverige – näst bäst på digitalisering

  Enligt en nytt index hamnar Sverige på andra plats när det kommer till digital utveckling. Toppar listan gör Danmark. I Sverige har 99 procent av hushållen tillgång till fast bredband.

 • Fler nyheter

  Ge parterna mer plats i ny arbetsmiljöstrategi

  Den förra regeringens handlingsplan för arbetsmiljöpolitiken får hård kritik från Statskontoret i en analys, bland annat för att man inte involverat arbetsmarknadens parter tillräckligt. Samtidigt har ett första samråd hållits med parterna, inför en ny strategi.

 • Fler nyheter

  Ny basindustri ger få jobb

  Förra gången var det gruvorna och stålet. Nu utmanar datahallarna om titeln som norra Sveriges framtid.

 • Fler nyheter

  Dragkamp om datahallar

  Ett hinder för visionen om 20 nya hallar inom fem år är elskatten. Sedan Finland sänkt sin elskatt etablerade sig Google där. Tar Sverige upp kampen?

 • Fler nyheter

  "Bra att vi hamnar på IT-kartan"

  Hur viktig är etableringen av datacenter för Sverige som IT-nation och finns det egentligen något slut på tillväxten av "big data"?

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.