Kollega

Bästa receptionen utsedd

Publicerad 22 november 2010, kl 10:52

Sveriges bästa reception finns hos mediebyrån Carat i Stockholm, enligt en tävling som nu avgjorts.
- Det känns speciellt att vinna eftersom vår yrkesgrupp inte brukar bli lika sedd som många andra, säger receptionisten Jenny Petrini.

När hon och kollegan Lotta Hävrén möter någon av de anställda på mediebyrån eller dess kunder så är målsättningen att alla ska känna sig personligt välkomna.

- Vi försöker exempelvis komma ihåg våra kunders namn och vilket kaffe de dricker. Och om de kommer i god tid så brukar vi småprata lite med dem och på andra vis försöka sätta lite guldkant på deras tillvaro.

- När det gäller våra kollegor så kan många vara väldigt stressade när de kommer på morgonen. Då brukar vi prata om lite andra saker, som hur det är hemma, så att de slappnar av lite.

Det här tror Jenny Petrini är en förklaring till att den reception hon jobbar i har utnämnts till Sveriges bästa.

I motivationen till förstapriset står också:

" Denna reception har förstått vikten av personligt tilltal och att kommunikation med kunderna börjar redan i detta rum."

Bakom utnämningen står mobiloperatören 3 som utlyste tävlingen tidigare i höstas då man anser att receptionisterna, som är viktiga både för företagens kunder och anställda, sällan får den uppmärksamhet de förtjänar.

Tävlingen har varit upplagd så att 3:s egen reception kunnat nominera kollegor på andra företag. De nominerade företagen har fått motivera varför just deras reception ska vinna och sedan också fått i uppdrag att försöka få folk att rösta på den egna receptionen via Twitter och Facebook.

De tio receptioner som fått flest röster gick sedan vidare till en final där de bedömdes av en expertjury.

Enligt Jenny Petrini beror hennes och kollegans framgång som receptionister inte på någon medveten strategi.

-  Det är mer att vi har samma inställning och smittar varandra med positiv energi, som vi håller uppe genom att visa att vi är nöjda med, och ge feedback åt, varandra, säger hon.

Anita Täpp
Anita Täpp
anita.tapp@kollega.se
 • Läs även...

  Hon får välja egen röd dag

  På 3 finns numera möjlighet att välja röda dagar utifrån sin egen kultur. Gina Azaric har valt att ta ledigt under de ortodoxa kristnas jul. Den infaller två veckor efter att de flesta kollegor tittar på Kalle Ankas julafton – medan hon jobbar.

 • Läs även...

  Scaniaavtal säkrar de svenska jobben

  Facken på Scania är väldigt nöjda med det avtal de nu har träffat med Volkswagen. Det innebär bland annat att lastbilstillverkaren förblir ett svenskt företag med säte i Södertälje och att facket får ett veto mot nedläggningar och flytt av jobb.

 • Läs även...

  "Vi vill uppfattas som mer seriösa"

  Provoice, callcenterföretaget som säljer lotter åt socialdemokratiska A-lotterierna, har tecknat kollektivavtal med Unionen.

 • Läs även...

  Leddes ut som en brottsling

  Efter 37 år på SKF fick Ilija Cunevski en ny chef. En och en halv månad senare blev han eskorterad till porten med ett avskedspapper i händerna.

 • Läs även...

  Tjänstemän ägnar tre timmar i veckan åt sociala medier

  Facebook är ohotad etta. Twitter jobbar i motvind. Och det är framför allt privat vi använder sociala medier, det visar Kollegas undersökning. Men dina privata status­uppdateringar kan få konsekvenser i ditt arbetsliv.

 • Läs även...

  Marcus Samuelsson -- kungen av Harlem

  Mästerkocken Marcus Samuelsson är chef över ett matimperium. Vi träffade honom i hemkvarteren i Harlem för att diskutera ledarskap och varför det kan vara bra att få stekt fisk kastad i ansiktet.

 • Läs även...

  "Var det verkligen ingenjör jag ville bli?"

  Intresset för att studera till civil- eller högskoleingenjör växer. Men antalet examinerade studenter växer inte till närmelsevis i samma takt. Varannan som påbörjar utbildningen hoppar av i förtid. På startup-mässan Sthlm Tech Fest passade Kollega.se på att prata med några före detta ingenjörsstudenter om hur de upplevde studietiden och hur de ser på framtidens behov av ingenjörer.

 • Läs även...

  Regeringen tar intryck av startup-sektorn

  Det ska bli enklare att få arbetstillstånd för utländsk kompetens, det statliga riskkapitalet ska fokusera på såddfinansiering och skattereglerna för personalobligationer ska ses över. Det lovade näringsminister Mikael Damberg startup-folket i samband med en mässa på onsdagen. Positivt, tycker moderatledaren Anna Kinberg Batra.

 • Läs även...

  Facebook lanserar digital assistent

  Facebook lanserar M, en personlig digital assistent, i stil med Apples Siri och Microsofts Cortana. Till skillnad från Siri och Cortana kommer M, utöver data och algoritmer, att skötas av anställda och på sikt integreras med företag.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.

 • Fler nyheter

  Cecilia Fahlberg lämnar Unionen

  Unionens förbundsordförande sedan 2008, Cecilia Fahlberg, kommer inte att ställa upp för omval vid förbundskongressen i höst. ”Det känns omtumlande även för mig”, säger hon.

 • Fler nyheter

  Sverige – näst bäst på digitalisering

  Enligt en nytt index hamnar Sverige på andra plats när det kommer till digital utveckling. Toppar listan gör Danmark. I Sverige har 99 procent av hushållen tillgång till fast bredband.

 • Fler nyheter

  Ny basindustri ger få jobb

  Förra gången var det gruvorna och stålet. Nu utmanar datahallarna om titeln som norra Sveriges framtid.

 • Fler nyheter

  Dragkamp om datahallar

  Ett hinder för visionen om 20 nya hallar inom fem år är elskatten. Sedan Finland sänkt sin elskatt etablerade sig Google där. Tar Sverige upp kampen?

 • Fler nyheter

  "Bra att vi hamnar på IT-kartan"

  Hur viktig är etableringen av datacenter för Sverige som IT-nation och finns det egentligen något slut på tillväxten av "big data"?