Kollega

Bästa receptionen utsedd

Publicerad 22 november 2010, kl 10:52

Sveriges bästa reception finns hos mediebyrån Carat i Stockholm, enligt en tävling som nu avgjorts.
- Det känns speciellt att vinna eftersom vår yrkesgrupp inte brukar bli lika sedd som många andra, säger receptionisten Jenny Petrini.

När hon och kollegan Lotta Hävrén möter någon av de anställda på mediebyrån eller dess kunder så är målsättningen att alla ska känna sig personligt välkomna.

- Vi försöker exempelvis komma ihåg våra kunders namn och vilket kaffe de dricker. Och om de kommer i god tid så brukar vi småprata lite med dem och på andra vis försöka sätta lite guldkant på deras tillvaro.

- När det gäller våra kollegor så kan många vara väldigt stressade när de kommer på morgonen. Då brukar vi prata om lite andra saker, som hur det är hemma, så att de slappnar av lite.

Det här tror Jenny Petrini är en förklaring till att den reception hon jobbar i har utnämnts till Sveriges bästa.

I motivationen till förstapriset står också:

" Denna reception har förstått vikten av personligt tilltal och att kommunikation med kunderna börjar redan i detta rum."

Bakom utnämningen står mobiloperatören 3 som utlyste tävlingen tidigare i höstas då man anser att receptionisterna, som är viktiga både för företagens kunder och anställda, sällan får den uppmärksamhet de förtjänar.

Tävlingen har varit upplagd så att 3:s egen reception kunnat nominera kollegor på andra företag. De nominerade företagen har fått motivera varför just deras reception ska vinna och sedan också fått i uppdrag att försöka få folk att rösta på den egna receptionen via Twitter och Facebook.

De tio receptioner som fått flest röster gick sedan vidare till en final där de bedömdes av en expertjury.

Enligt Jenny Petrini beror hennes och kollegans framgång som receptionister inte på någon medveten strategi.

-  Det är mer att vi har samma inställning och smittar varandra med positiv energi, som vi håller uppe genom att visa att vi är nöjda med, och ge feedback åt, varandra, säger hon.

Anita Täpp
Anita Täpp
anita.tapp@kollega.se
 • Läs även...

  Hon får välja egen röd dag

  På 3 finns numera möjlighet att välja röda dagar utifrån sin egen kultur. Gina Azaric har valt att ta ledigt under de ortodoxa kristnas jul. Den infaller två veckor efter att de flesta kollegor tittar på Kalle Ankas julafton – medan hon jobbar.

 • Läs även...

  Scaniaavtal säkrar de svenska jobben

  Facken på Scania är väldigt nöjda med det avtal de nu har träffat med Volkswagen. Det innebär bland annat att lastbilstillverkaren förblir ett svenskt företag med säte i Södertälje och att facket får ett veto mot nedläggningar och flytt av jobb.

 • Läs även...

  "Min lön är orättvis"

  Upplever du att din lön är orättvis? Du är inte ensam. Fyra av tio anställda tycker samma sak.

 • Läs även...

  Leddes ut som en brottsling

  Efter 37 år på SKF fick Ilija Cunevski en ny chef. En och en halv månad senare blev han eskorterad till porten med ett avskedspapper i händerna.

 • Läs även...

  Här är dina elektroniska fotspår

  Tror du att du har ett privatliv? Glöm det. Om du inte lever som en eremit i skogen lämnar du ständigt elektroniska fotspår som gör det möjligt att registrera och kontrollera både vad du gör på jobbet och fritiden och som i värsta fall kan användas emot dig.

 • Läs även...

  Tjänstemän ägnar tre timmar i veckan åt sociala medier

  Facebook är ohotad etta. Twitter jobbar i motvind. Och det är framför allt privat vi använder sociala medier, det visar Kollegas undersökning. Men dina privata status­uppdateringar kan få konsekvenser i ditt arbetsliv.

 • Läs även...

  IT och utveckling lockar unga talanger

  Google, ÅF och Ikea ligger i topp när akademiker under 40 år får välja drömarbetsplats. Många drömmer också om att få jobba med samhällsutveckling. Det visar Universums årliga undersökning.

 • Läs även...

  Stärkt export ska ge fler jobb

  Svenska företag ska bli bättre på att exportera till de marknader som växer mest. Det är ett av målen i den exportstrategi som regeringen presenterade under måndagen och som är en del i jobbsatsningen för att nå EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.

 • Läs även...

  Var tredje har nedsatt arbetsförmåga enligt AF

  Var tredje inskriven hos Arbetsförmedlingen kodas som funktionsnedsatt, visar en granskning. Omkring 200 000 har i dag fått en sådan klassificering. Det är en andel som ökat markant det senaste decenniet.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.

 • Fler nyheter

  Cecilia Fahlberg lämnar Unionen

  Unionens förbundsordförande sedan 2008, Cecilia Fahlberg, kommer inte att ställa upp för omval vid förbundskongressen i höst. ”Det känns omtumlande även för mig”, säger hon.

 • Fler nyheter

  Sverige – näst bäst på digitalisering

  Enligt en nytt index hamnar Sverige på andra plats när det kommer till digital utveckling. Toppar listan gör Danmark. I Sverige har 99 procent av hushållen tillgång till fast bredband.

 • Fler nyheter

  Ny basindustri ger få jobb

  Förra gången var det gruvorna och stålet. Nu utmanar datahallarna om titeln som norra Sveriges framtid.

 • Fler nyheter

  Dragkamp om datahallar

  Ett hinder för visionen om 20 nya hallar inom fem år är elskatten. Sedan Finland sänkt sin elskatt etablerade sig Google där. Tar Sverige upp kampen?

 • Fler nyheter

  "Bra att vi hamnar på IT-kartan"

  Hur viktig är etableringen av datacenter för Sverige som IT-nation och finns det egentligen något slut på tillväxten av "big data"?