Kollega

Bästa receptionen utsedd

Publicerad 22 november 2010, kl 10:52

Sveriges bästa reception finns hos mediebyrån Carat i Stockholm, enligt en tävling som nu avgjorts.
- Det känns speciellt att vinna eftersom vår yrkesgrupp inte brukar bli lika sedd som många andra, säger receptionisten Jenny Petrini.

När hon och kollegan Lotta Hävrén möter någon av de anställda på mediebyrån eller dess kunder så är målsättningen att alla ska känna sig personligt välkomna.

- Vi försöker exempelvis komma ihåg våra kunders namn och vilket kaffe de dricker. Och om de kommer i god tid så brukar vi småprata lite med dem och på andra vis försöka sätta lite guldkant på deras tillvaro.

- När det gäller våra kollegor så kan många vara väldigt stressade när de kommer på morgonen. Då brukar vi prata om lite andra saker, som hur det är hemma, så att de slappnar av lite.

Det här tror Jenny Petrini är en förklaring till att den reception hon jobbar i har utnämnts till Sveriges bästa.

I motivationen till förstapriset står också:

" Denna reception har förstått vikten av personligt tilltal och att kommunikation med kunderna börjar redan i detta rum."

Bakom utnämningen står mobiloperatören 3 som utlyste tävlingen tidigare i höstas då man anser att receptionisterna, som är viktiga både för företagens kunder och anställda, sällan får den uppmärksamhet de förtjänar.

Tävlingen har varit upplagd så att 3:s egen reception kunnat nominera kollegor på andra företag. De nominerade företagen har fått motivera varför just deras reception ska vinna och sedan också fått i uppdrag att försöka få folk att rösta på den egna receptionen via Twitter och Facebook.

De tio receptioner som fått flest röster gick sedan vidare till en final där de bedömdes av en expertjury.

Enligt Jenny Petrini beror hennes och kollegans framgång som receptionister inte på någon medveten strategi.

-  Det är mer att vi har samma inställning och smittar varandra med positiv energi, som vi håller uppe genom att visa att vi är nöjda med, och ge feedback åt, varandra, säger hon.

Anita Täpp
Anita Täpp
anita.tapp@kollega.se
 • Läs även...

  Adhd som funktionshöjare - inte hinder

  Calle Svenssons adhd-diagnos har varit ett bekymmer hela livet. Tills nu. Idag har han, för första gången på 22 år, en fast anställning.

 • Läs även...

  Flertalet i nya jobb efter Astraflytt

  Tre år efter att Astra Zeneca lade ner verksamheten i Södertälje har majoriteten av de uppsagda nya jobb. Av de drygt 1 000 tjänstemän som sökte hjälp hos Trygghetsrådet har 85 procent en ny anställning. Nio procent har startat egna företag.

 • Läs även...

  Fortsatt hoppfullt på Nevs

  Nevs ansöker ännu en gång om förlängning av den pågående rekonstruktionen. Bolaget gjorde en förlust på 1,2 miljarder förra året och ber nu tingsrätten om ytterligare tre månader för att komma till rätta med de ekonomiska bekymren. På Unionenklubben är man försiktigt positiva inför framtiden.

 • Läs även...

  Män åker gräddfil till kvinnojobb

  Medan kvinnor som vill göra karriär slår huvudet i glastaket, blir män i stället positivt särbehandlade när de är i minoritet. I kvinnodominerade branscher når män lättare chefspositioner tack vare att de glider förbi kvinnorna i en ”glasrulltrappa”.

 • Läs även...

  Kuvöser för företagsidéer

  Det behövs stöd och bollplank när en idé ska förverkligas och omsättas till lönsamhet. Därför finns olika former av entreprenörs- och innovationsstöd knutna till universitet, till kommunerna och fristående nätverk; det kan vara inkubatorer, science parks, företagarcentrum, mentorer, coacher – och fackförbund.

 • Tänk på att...

  Sömnapp ska hjälpa nattugglor

  En ny app som håller koll på dina sömnvanor är på väg. Sömnforskare har fått pengar för att bland annat utveckla en mobilapp som mäter sömn och ger råd om hur du slipper ofrivillig vaka.

 • Tänk på att...

  Frihet ger drivkraft

  Frihet och delaktighet är centralt för att känna drivkraft i arbetet. Samtidigt strävar industrin efter effektivisering, förenkling och korta flödestider

 • Tänk på att...

  Sömnproblem ökar risk för Alzheimer

  Ligger du vaken på nätterna och ältar ditt jobb? Lugn, det har du glömt om några år. Ny forskning visar att sömnstörningar ökar risken för Alzheimer.

 • Tänk på att...

  Nedfrysta ägg som löneförmån

  Facebook och Apple erbjuder kvinnliga anställda nedfrysning av sina ägg för att de ska kunna fokusera på karriären och bilda familj senare i livet.

 • Tänk på att...

  Ryggont = chefens fel

  Små möjligheter att påverka och höga krav i arbetet ökar risken för ryggproblem. Och de som inte får stöd från chef och kollegor får ondare ryggar än andra, enligt en ny rapport från SBU.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.