Kollega

Bekännelser

Publicerad 19 december 2011, kl 14:44

Verbum

 Neeej Nina! Jag önskar innerligt att jag aldrig hade läst dina Bekännelser. Vissa saker är det faktiskt bäst att hålla för sig själv.

Ubenhagen var en av de första skivor jag köpte och även om jag aldrig var någon inbiten fan, har Nina Hagen alltid framstått som oerhört cool och fascinerande. Tills nu - ett platt fall ner från punkpidestalen. Visst är det både roligt och intressant att läsa om Ninas barndom och tonår, men allt förbleknar inför alla förbaskade hallelujainterjektioner. Bekännelser är inte så mycket en självbiografi som en osande frälsningsmission. Nina Hagen en religiös fanatiker? Varför?

Johanna Rovira
Johanna Rovira
johanna.rovira@kollega.se
 • Läs även...

  Unionen dementerar minskat fackligt inflytande

  - Vi kommer aldrig träffa ett avtal som innebär att det lokala facket inte har inflytande över neddragningsprocessen.
  Det säger Niklas Hjert, Unionens förhandlingschef.

 • Läs även...

  Otålig bemanningsbransch väntar på snabbspår

  Den svenska modellen står i vägen för snabbspåren för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Parterna vet inte vad den tredje parten har för agenda. Det menar Bemanningsföretagens förbundsdirektör Henrik Bäckström, vars medlemmar otåligt väntar på att få komma igång och matcha nyanlända.

 • Läs även...

  Hon är trött på att spela gubbe

  Marianne Forsmark pluggar speldesign på Skövde högskola, för att hon har tröttnat på gubbarna i spelvärlden. Hon menar att branschen lider av idétorka och att mångfald behövs för att hålla liv i spelen. ”Det är så trist att spela samma gamla vita gubbe i 40 titlar”, säger hon.

 • Läs även...

  Nya regler mot oskäliga avtal

  Konkurrensklausuler ska användas mer restriktivt och anställda ska få mer betalt för sina uppfinningar. Det är två nyheter i de avtal som PTK och Svenskt Näringsliv nu har enats om.

 • Läs även...

  Hallå, vad hände med tonårskriserna?!

  Jag vet hur det är att vara ung. Man har ont i magen när man vaknar på morgonen, brottas med blygsel och nervositet, tolkar allt som ett tecken på sin egen otillräcklighet, känner sig ful, misslyckad, värdelös, stammar, svettas och gråter, instängd på rummet.

 • Läs även...

  Hjälp oss surfa i sommar!

  Nu tar Kollega.se semester! Men här finns läsning så att det räcker tills dess att vi är tillbaka, i mitten av augusti. Passa gärna på att surfa runt och kolla in den senaste utvecklingen av sajten - vad tycker du?

 • Läs även...

  Se jobbet på film i sommar

  Sommar, sol och semester och du tänker strandhäng eller snickra på verandan till sommarstuga. Men när dagarna regnar bort och du spöat ungarna i Monopol hundra gånger, vad återstår då? Kolla på film såklart!

  Här får du några tips på filmer och en tv-serie som har en gemensam nämnare, jobbet. Så fyll snacksskålen, inta soffläge och titta på när andra arbetar.

 • Läs även...

  Kollega på jullov

  På dopparedagen tar Kollegas redaktion jullov. Den 7 januari 2015 är vi tillbaka. Men sajten är fylld med massor av läsning - bläddra, klicka, läs och lär och passa på att tycka till, och mejla oss om det är något du skulle vilja se mer av på Kollega.se nästa år. Vi ses!

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.

 • Fler nyheter

  Cecilia Fahlberg lämnar Unionen

  Unionens förbundsordförande sedan 2008, Cecilia Fahlberg, kommer inte att ställa upp för omval vid förbundskongressen i höst. ”Det känns omtumlande även för mig”, säger hon.

 • Fler nyheter

  Sverige – näst bäst på digitalisering

  Enligt en nytt index hamnar Sverige på andra plats när det kommer till digital utveckling. Toppar listan gör Danmark. I Sverige har 99 procent av hushållen tillgång till fast bredband.

 • Fler nyheter

  Ny basindustri ger få jobb

  Förra gången var det gruvorna och stålet. Nu utmanar datahallarna om titeln som norra Sveriges framtid.

 • Fler nyheter

  Dragkamp om datahallar

  Ett hinder för visionen om 20 nya hallar inom fem år är elskatten. Sedan Finland sänkt sin elskatt etablerade sig Google där. Tar Sverige upp kampen?

 • Fler nyheter

  "Bra att vi hamnar på IT-kartan"

  Hur viktig är etableringen av datacenter för Sverige som IT-nation och finns det egentligen något slut på tillväxten av "big data"?