• Foto: Jonas Ekströmer/TT

170 får gå från Tele2

Publicerad 29 maj 2019, kl 12:46

Sedan Tele2 köpt Comhem vill nu bolaget göra sig av med 170 anställda och ett 60-tal konsulter.

Förra året köpte Tele2 bredbandsoperatören Comhem. I går, tisdag, fick de anställda information om hur organisationen blir i det nya företaget och att ledningen i och med den också vill dra ner på personal.

Enligt den pressansvarige Louise Ekman på Tele2 kommer medarbetare i hela landet, men främst de som arbetar på huvudkontoret i Stockholm, att drabbas av neddragningen.

– Vi är mitt i sammanslagningen och det kommer att leda till flera positiva synergier. Men det innebär också att vi får överlappningar i organisationen, och att ett antal medarbetare kommer att få lämna företaget, säger hon till Aftonbladet.

Framför allt gäller neddragningen de medarbetare som arbetar med mobil- och bredbandsnätet liksom kundservice.

Läs mer: Storaffär välkomnas av medlemmar

Det sammanslagna bolaget har nu cirka 5 000 anställda i Sverige. Den nya organisationen ska träda i kraft den 14 juni, då de som blir uppsagda, enligt Aftonbladet, också ska lämna företaget.

Kollega har sökt Unionenklubben på Tele2 för en kommentar.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Tuffa tider för många konsulter

  Konsulter får ofta ta smällen när krisen kommer. Under coronapandemin har tusentals konsulter varslats och tiotusentals permitterats. Värst är läget inom den tunga fordonsindustrin.

 • Läs även...

  Vings krav: Sänk lönen eller bli av med jobbet

  Vings flygbolag vill sänka kabinpersonalens löner med 20 procent. Om de anställda inte går med på sänkningen blir de av med sina jobb. Unionen vägrar men kan tänka sig att förhandla om andra saker.

 • Läs även...

  Coronavarsel på nöjesparker

  Lyfts inte maxgränsen för allmänna sammankomster ser det mörkt ut för landets nöjesparker. Liseberg har varslat närmare en fjärdedel av sina anställda och koncernen som äger Gröna Lund 110 heltidstjänster.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.