• Illustration av hur Northvolts batterifabrik ska se ut. Foto: Northvolt

2 500 kvalificerade industrijobb utlyses

Publicerad 13 augusti 2019, kl 11:07

I går inleddes en landsomfattande rekryteringsturné för att locka personal till den blivande batterifabriken i Skellefteå. Batteritillverkaren Northvolt behöver tillsätta drygt 2 500 i huvudsak kvalificerade industrijobb fram till 2023.

Gävle och Sandviken var först ut i en informationsturné som går ut på att få framförallt operatörer och materielhanterare runt om i landet att flytta till Västerbotten. Northvolt, som bland annat planerar att tillverka litiumjonbatterier till elbilar och för lagring av energi, behöver under de närmaste åren anställa över 2 500 personer och den befintliga arbetskraften i Västerbotten räcker knappast för att täcka företagets behov.

I dag är det arbetssökande i Sundsvall som uppvaktas och informeras och i morgon kan hugade besöka arbetsförmedlingens kontor i Uppsala. Därefter fortsätter turnén – sammanlagt besöks arbetsförmedlingskontor på 14 orter runt om i landet under augusti månad.

- Vi behöver sprida informationen om den här jätterekryteringen och en informationsturné på olika håll i landet är en bra början, säger Michael Persson, branschstrateg på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

 

Schema för turnén:

14 aug - Uppsala, 9-12

15 aug -  Solna, 10-12, Stockholm Globen, 13-16

19 aug - Malmö, 10-16

20 aug - Göteborg, Järnvågsg, 10-16

22 aug - Södertälje, 13-16

26 aug - Luleå, 12-16

27 aug - Skellefteå, Scandic hotell, 13

28 aug - Umeå, 10-14

30 aug - Linköping, 14-16, Norrköping, 10-12

 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.

 • Läs även...

  Trots corona: ”Massvis med jobb att söka”

  Antalet tjänstemän som har sökt stöd hos TRR har nästan fördubblats under coronakrisen. Men det finns fortfarande gott om jobb att söka för dem som blir uppsagda.

 • Läs även...

  Corona får Apotea att rekrytera

  Många korttidspermitteras och varslas nu om uppsägning från sina arbeten. Men det finns även de arbetsplatser som är i stort behov av personal. Ett av de företag som rekryterar personal för fullt är Apotea.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.