Annons
Annons
 • Illustration av hur Northvolts batterifabrik ska se ut. Foto: Northvolt

2 500 kvalificerade industrijobb utlyses

Publicerad 13 augusti 2019, kl 11:07

I går inleddes en landsomfattande rekryteringsturné för att locka personal till den blivande batterifabriken i Skellefteå. Batteritillverkaren Northvolt behöver tillsätta drygt 2 500 i huvudsak kvalificerade industrijobb fram till 2023.

Gävle och Sandviken var först ut i en informationsturné som går ut på att få framförallt operatörer och materielhanterare runt om i landet att flytta till Västerbotten. Northvolt, som bland annat planerar att tillverka litiumjonbatterier till elbilar och för lagring av energi, behöver under de närmaste åren anställa över 2 500 personer och den befintliga arbetskraften i Västerbotten räcker knappast för att täcka företagets behov.

I dag är det arbetssökande i Sundsvall som uppvaktas och informeras och i morgon kan hugade besöka arbetsförmedlingens kontor i Uppsala. Därefter fortsätter turnén – sammanlagt besöks arbetsförmedlingskontor på 14 orter runt om i landet under augusti månad.

- Vi behöver sprida informationen om den här jätterekryteringen och en informationsturné på olika håll i landet är en bra början, säger Michael Persson, branschstrateg på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

 

Schema för turnén:

14 aug - Uppsala, 9-12

15 aug -  Solna, 10-12, Stockholm Globen, 13-16

19 aug - Malmö, 10-16

20 aug - Göteborg, Järnvågsg, 10-16

22 aug - Södertälje, 13-16

26 aug - Luleå, 12-16

27 aug - Skellefteå, Scandic hotell, 13

28 aug - Umeå, 10-14

30 aug - Linköping, 14-16, Norrköping, 10-12

 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Byt jobb ofta – lär dig mer

  Det livslånga lärandet har sina fördelar. De som byter jobb ofta upplever att de lär sig mer på jobbet, visar forskning.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.