Annons
Annons
 • Illustration av hur Northvolts batterifabrik ska se ut. Foto: Northvolt

2 500 kvalificerade industrijobb utlyses

Publicerad 13 augusti 2019, kl 11:07

I går inleddes en landsomfattande rekryteringsturné för att locka personal till den blivande batterifabriken i Skellefteå. Batteritillverkaren Northvolt behöver tillsätta drygt 2 500 i huvudsak kvalificerade industrijobb fram till 2023.

Gävle och Sandviken var först ut i en informationsturné som går ut på att få framförallt operatörer och materielhanterare runt om i landet att flytta till Västerbotten. Northvolt, som bland annat planerar att tillverka litiumjonbatterier till elbilar och för lagring av energi, behöver under de närmaste åren anställa över 2 500 personer och den befintliga arbetskraften i Västerbotten räcker knappast för att täcka företagets behov.

I dag är det arbetssökande i Sundsvall som uppvaktas och informeras och i morgon kan hugade besöka arbetsförmedlingens kontor i Uppsala. Därefter fortsätter turnén – sammanlagt besöks arbetsförmedlingskontor på 14 orter runt om i landet under augusti månad.

- Vi behöver sprida informationen om den här jätterekryteringen och en informationsturné på olika håll i landet är en bra början, säger Michael Persson, branschstrateg på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

 

Schema för turnén:

14 aug - Uppsala, 9-12

15 aug -  Solna, 10-12, Stockholm Globen, 13-16

19 aug - Malmö, 10-16

20 aug - Göteborg, Järnvågsg, 10-16

22 aug - Södertälje, 13-16

26 aug - Luleå, 12-16

27 aug - Skellefteå, Scandic hotell, 13

28 aug - Umeå, 10-14

30 aug - Linköping, 14-16, Norrköping, 10-12

 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Fler tjänstemän är arbetslösa

  Arbetslösheten fortsätter att öka på bred front – både på grund av att konjunkturen mattas av och strukturförändringar på arbetsmarknaden. Bland tjänstemännen drabbas de med administrativa tjänster särskilt hårt.

 • Läs även...

  Medelålders chefer vill byta jobb

  Många i medelåldern drömmer om att byta jobb. Men 4 av 10 upplever att det är svårt att få ett nytt arbete på grund av stigande ålder. Det visar en undersökning om karriär och yrkesliv från Folkuniversitetet.

 • Läs även...

  Mediokra jobbsökare får förtur till drömjobb

  Kompetens står högt på arbetsgivarnas önskelista i 9,9 fall av tio – men ibland händer det faktiskt att det dyker upp ett jobb där frånvaron av kompetens är en fördel. Eller vad sägs om att åka skidor på arbetstid, med liftkort, boende och mat betalt?

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.