Annons
 • Foto: Dean Drobot/Colourbox.com

280 berörs när Transcom flyttar från Umeå

Publicerad 2 november 2017, kl 13:05

Transcom i Umeå flyttar till Eskilstuna och runt 280 anställda och konsulter berörs. Unionenklubben anser att underlaget är otillräckligt att ta ställning till och har nu kallat in en löntagarkonsult för att se över beslutet.

I slutet på september meddelade kundserviceföretaget Transcom att de tänkte minska kostnaderna genom att avveckla ett av sex kontor. På kontoret i Umeå arbetar förutom ett 30-tal konsulter, runt 250 anställda som kommer att erbjudas att flytta med till Transcoms kontor i Eskilstuna i stället.

Enligt Unionenklubbens ordförande, Catarina Johansson, är intresset för flytt svalt.

– Någon finns det väl som funderar på att flytta med, men lönerna är låga, så det är inget jobb där man förväntar sig att göra karriär. Dessutom är det svårt att flytta för de anställda som har familj. Men för yngre som inte hunnit rota sig kan det kanske vara en spännande möjlighet att prova på en ny stad.

Förhandlingarna med arbetsgivaren är nu pausade i väntan på att en löntagarkonsult ska granska beslutet. Konsulten beräknas vara klar med sin utredning i slutet på november

– Vi tyckte inte att underlaget vi fått var tillräckligt för att kunna ta ställning till. Vi får se vad vi kan göra sedan, utifrån konsultens resultat. Om inte annat får vi en bättre förståelse för de beslut företaget tagit, säger Catarina Johansson.

Sedan beslutet blev känt har ett tiotal personer valt att säga upp sig. Transcoms hyreskontrakt i Umeå går ut sista april nästa år och företaget har aviserat att organisationsförändringen ska träda i kraft då.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Vattenfall: 1 500 heltidstjänster ska bort

  Vattenfall behöver spara. Inom två år planerar bolaget att minska antalet anställda och konsulter med 1 500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.