Annons
Annons
 • Volvokoncernen tillbakavisar siffran om att 3 000 jobb försvinner Foto: Jonas Ekströmmer/Scanpix

3 000 Volvo-jobb i fara

Publicerad 12 november 2014, kl 10:21

Nya sparåtgärder kommer att slå hårt mot fordonsjätten, uppger Dagens Industri. AB Volvo tillbakavisar dock uppgifterna.

Enligt Dagens Industri, som hänvisar till initierade källor, är det de sparåtgärder som aviserades i oktober som får till följd att uppemot 3 000 anställda tvingas bort från Volvo. En betydande del av dessa väntas vara anställda i Sverige, skriver tidningen.

I början av året kom Volvos första sparprogram när företaget meddelade att sammanlagt 4 400 tjänstemän skulle bort. När Volvo presenterade sitt utökade sparprogram på 3,5 miljarder i oktober sades det att skulle leda till ytterligare uppsägningar, men utan att några siffror angavs.

Volvokoncernen tillbakavisar dock siffran om att 3 000 jobb försvinner. Till TT säger presschefen Kina Wileke att det ”är en ren spekulation”. Hon vill inte kommentera vad koncernens förändringsarbete betyder för de svenska jobben, men säger:

- Det kommer att innebära förändringar för våra medarbetare men var i världen, när och på vilket sätt, det får vi återkomma till.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Debatt: Staten subventionerar uppsägningar

  Det var ett misstag att låta korttidsarbete användas under uppsägningstid. Det kommer att kosta både staten och den enskilde flera gånger om, skriver debattören Carina Sisell.

 • Läs även...

  Antalet varsel ökar kraftigt

  Coronakrisen får allt större effekter på svensk ekonomi. Under andra veckan i mars ökade antalet varsel kraftigt. TRR beskriver situationen som exceptionell – och räknar med att effekten av krisen visar sig först om en månad.

 • Läs även...

  Volvoanställda kan få billigare bil

  Nu erbjuds alla på Volvo i Sverige att få bli testförare. I gengäld får de rabatt på företagsbilen.

 • Läs även...

  Konsulter riskerar gå miste om stöd

  Fordonstillverkaren AB Volvo har sagt upp avtal med 5 000 konsulter på grund av coronakrisen. Många av konsulterna är anställda på företag utan kollektivavtal vilket innebär att de inte har rätt till hjälp från TRR Trygghetsrådet.

 • Läs även...

  Unionen på Volvo: Ingen fara för jobben

  Volvo Cars ledning och den kinesiska fordonstillverkaren Geely Automobile diskuterar att slå ihop bolagen. Unionens klubbordförande tror inte att en sammanslagning skulle hota de svenska jobben.