• Volvokoncernen tillbakavisar siffran om att 3 000 jobb försvinner Foto: Jonas Ekströmmer/Scanpix

3 000 Volvo-jobb i fara

Publicerad 12 november 2014, kl 10:21

Nya sparåtgärder kommer att slå hårt mot fordonsjätten, uppger Dagens Industri. AB Volvo tillbakavisar dock uppgifterna.

Enligt Dagens Industri, som hänvisar till initierade källor, är det de sparåtgärder som aviserades i oktober som får till följd att uppemot 3 000 anställda tvingas bort från Volvo. En betydande del av dessa väntas vara anställda i Sverige, skriver tidningen.

I början av året kom Volvos första sparprogram när företaget meddelade att sammanlagt 4 400 tjänstemän skulle bort. När Volvo presenterade sitt utökade sparprogram på 3,5 miljarder i oktober sades det att skulle leda till ytterligare uppsägningar, men utan att några siffror angavs.

Volvokoncernen tillbakavisar dock siffran om att 3 000 jobb försvinner. Till TT säger presschefen Kina Wileke att det ”är en ren spekulation”. Hon vill inte kommentera vad koncernens förändringsarbete betyder för de svenska jobben, men säger:

- Det kommer att innebära förändringar för våra medarbetare men var i världen, när och på vilket sätt, det får vi återkomma till.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Även tjänstemännens jobb i fara på Volvo

  Försvinner produktionsjobb på Volvo drabbas också tjänstemännen. Dock inte i lika hög utsträckning, säger Unionens klubbordförande i Olofström.

 • Läs även...

  Oro på Ericsson efter ytterligare sparpaket

  Upp emot 14 000 anställda på Ericsson i Europa och Latinamerika kan tvingas bort när företaget ska spara, enligt uppgifter i media. Hur det skulle slå mot jobben i Sverige är fortfarande oklart.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.