• Lyssna dig till koll på arbetslivet.

5 poddar om arbetslivet

Publicerad 15 november 2018, kl 09:56

Hösten är en bra tid att skaffa sig nya vanor. Här är en handfull poddar som ger dig bra koll på arbetslivet.

Tack för din ansökan

Av rekryteringsföretaget TNG

Den här podden ger tips och råd om att söka jobb. Något oregelbunden utgivningstakt men oftast kommer ett nytt tiominutersavsnitt i månaden. Har bland annat diskuterat headhunting, klädval vid anställningsintervjun, om det är möjligt att vara överkvalificerad och hur man väljer referenspersoner.

 

Health for wealth
Av hälsostrategen Ann-Sofie Forsmark
och förläggaren Boel Stier

En podd om hållbar hälsa i arbetslivet. Nya avsnitt släpps varje torsdag och är ungefär 45 minuter långa. Programledarna diskuterar hälsa i arbetslivet med forskare, debattörer och arbetsgivare med målet att skapa fler hälsosamma arbetsplatser. Hittills har podden exempelvis tagit upp ämnen som ”störande ljud på jobbet”, ”bättre möten”, ”så är du ledig på allvar” och ”vart tog lekfullheten vägen?”. Här får dessutom arbetsgivare som lyckats skapa hälsosamma arbetsplatser berätta hur de gjort.

Framtidens färdigheter
Av tankesmedjan Futurion

Digitaliseringen förändrar arbetslivet och den som vill stå rustad för framtidens arbetsmarknad måste fundera över vilken kompetens som kommer att efterfrågas. Det var utgångspunkten när tankesmedjan Futurion drog i gång sin podd, som bland annat har gästats av beteendevetaren Petra Krantz Lindgren, som diskuterade empati och självkänsla, och forskaren Carl Benedikt Frey, som pratade teknikskiften. Nya avsnitt släpps varje månad och är ungefär 30 minuter långa.

Svenska nomader
Av Svenska nomader

På den digitala mötesplatsen Svenska nomader diskuterar medlemmarna hur man gör för att jobba på distans – och hur digitaliseringen påverkar företag och samhälle. Svenska nomader har dessutom en podd. I den pratar programledarna med digitala nomader – människor som använder tekniken för att arbeta från vilken plats som helst – och arbetsgivare för att belysa olika perspektiv på den förändrade arbetsmarknaden. Hittills har avsnitten bland annat handlat om att vara digital nomad på deltid, om gigekonomin, om att frilansa i Los Angeles och om vilket ansvar privilegierade västerlänningar har när vi reser. Varje avsnitt är runt en halvtimme, men utgivningen är oregelbunden.

Karriärpodden
Av Eva Ekedahl, medgrundare av
ledarprogrammet Women for Leaders

Podden, som startades redan 2014, har som syfte att få fler kvinnor att söka sig till ledande befattningar och att öka andelen kvinnor i företagsledningar. Programledaren Eva Ekedahl intervjuar framgångsrika kvinnor i långa och personliga samtal. Genom åren har podden gästats av allt från Googles Sverigechef Anna Wikland och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till författaren Viveca Sten och mediedrottningen Frida Boisen.

David Österberg
David Österberg
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Behov av bättre studiestöd efter corona

  I spåren av corona och de varsel som läggs nu kommer anställda behöva insatser för att byta karriär eller vidareutbilda sig. Både utbildningssystemet och finansieringen av studier behöver förbättras för att möta behovet, anser Unionen.

 • Läs även...

  Konsulter riskerar gå miste om stöd

  Fordonstillverkaren AB Volvo har sagt upp avtal med 5 000 konsulter på grund av coronakrisen. Många av konsulterna är anställda på företag utan kollektivavtal vilket innebär att de inte har rätt till hjälp från TRR Trygghetsrådet.

 • Läs även...

  Sällsynt med storvarsel

  Det blir allt ovanligare med stora varsel. I stället arbetar företagen mer kontinuerligt med förändringar av verksamheten. En orsak kan vara att stora varsel skadar företagens varumärke.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.