• Foto: Colourbox

5 rätt för lycka och framgång

Publicerad 21 december 2018, kl 16:11

Besitter du dessa egenskaper är det bara att säga grattis. Till bättre hälsa, ekonomi och social rikedom.

Ovanstående fem punkter har en avgörande betydelse för ett lyckligt och framgångsrikt liv. Personer som har dessa egenskaper – eller åtminstone flertalet av dem – mår mycket bättre än de som har färre av dem.

De har färre depressioner, färre kroniska sjukdomar, bättre ekonomi och ett rikare socialt liv. Dessutom är de smalare och har lägre kolesterolvärden.

Det visar en studie vid University College London, som baserats på analyser av svar från 8 000 personer i 50- och 60-årsåldern som forskarna följt under elva år.

Bara 3 procent av dem som hade mycket av samtliga fem egenskaper led av svår depression, medan 22 procent av dem som hade få eller lite av egenskaperna led av svår depression.

Enligt studien är alla egenskaper lika viktiga men ju mer och ju fler av dem man har, desto större positiv effekt.

Sofia Broomé
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Arbetslöshet kan ge ångest

  Arbetslöshet drabbar inte bara den personliga ekonomin. Att vara utan jobb kan också ge ångest och depression. Politiker bör därför fokusera på de hälsomässiga fördelarna i att hålla arbetslösheten nere, enligt forskare.

 • Läs även...

  Semester är bra för hjärtat

  Snart dags för en välbehövlig semester? Eller ligger du kanske redan och latar dig med en bok i hängmattan? Då gör du hjärtat en tjänst och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Het trend att vandra på semestern

  Allt fler väljer att vandra på semestern. Somliga för att hela själen, andra för att njuta av naturen och samtidigt få motion.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.