• Foto: Colourbox

5 rätt för lycka och framgång

Publicerad 21 december 2018, kl 16:11

Besitter du dessa egenskaper är det bara att säga grattis. Till bättre hälsa, ekonomi och social rikedom.

Ovanstående fem punkter har en avgörande betydelse för ett lyckligt och framgångsrikt liv. Personer som har dessa egenskaper – eller åtminstone flertalet av dem – mår mycket bättre än de som har färre av dem.

De har färre depressioner, färre kroniska sjukdomar, bättre ekonomi och ett rikare socialt liv. Dessutom är de smalare och har lägre kolesterolvärden.

Det visar en studie vid University College London, som baserats på analyser av svar från 8 000 personer i 50- och 60-årsåldern som forskarna följt under elva år.

Bara 3 procent av dem som hade mycket av samtliga fem egenskaper led av svår depression, medan 22 procent av dem som hade få eller lite av egenskaperna led av svår depression.

Enligt studien är alla egenskaper lika viktiga men ju mer och ju fler av dem man har, desto större positiv effekt.

Sofia Broomé
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Arbetsmiljö prioriteras ned under krisen

  Under tider av oro och förändrade arbetsvillkor är arbetsmiljöarbetet särskilt viktigt. Men trots att insatserna skulle behöva stärkas under coronakrisen ser Sveriges Företagshälsor motsatt trend: arbetsmiljön prioriteras ned vilket påverkar de anställdas hälsa.

 • Läs även...

  Privat sjukförsäkring ger ojämlik vård

  Den som har störst vårdbehov ska få vård först. Men nu visar en rapport att personer med privata sjukvårdsförsäkringar får vård snabbare än personer utan.

 • Läs även...

  Det våras för golfklubbarna

  En bransch som än så länge går bra, coronatider till trots, är golfklubbarna. Tack vare gynnsamt väder och en stor efterfrågan öppnar många av landets 454 golfklubbar tidigare än vanligt.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.