Annons
 • Foto: Colourbox

5 rätt för lycka och framgång

Publicerad 21 december 2018, kl 16:11

Besitter du dessa egenskaper är det bara att säga grattis. Till bättre hälsa, ekonomi och social rikedom.

Ovanstående fem punkter har en avgörande betydelse för ett lyckligt och framgångsrikt liv. Personer som har dessa egenskaper – eller åtminstone flertalet av dem – mår mycket bättre än de som har färre av dem.

De har färre depressioner, färre kroniska sjukdomar, bättre ekonomi och ett rikare socialt liv. Dessutom är de smalare och har lägre kolesterolvärden.

Det visar en studie vid University College London, som baserats på analyser av svar från 8 000 personer i 50- och 60-årsåldern som forskarna följt under elva år.

Bara 3 procent av dem som hade mycket av samtliga fem egenskaper led av svår depression, medan 22 procent av dem som hade få eller lite av egenskaperna led av svår depression.

Enligt studien är alla egenskaper lika viktiga men ju mer och ju fler av dem man har, desto större positiv effekt.

Sofia Broomé
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

 • Läs även...

  Falska smil ökar missbruk

  Sudda, sudda, sudda INTE bort din sura min. Anställda som tvingas le på beställning och vara trevliga mot kunder löper större risk att hemfalla åt alkoholmissbruk, visar ny forskning från USA.

 • Läs även...

  Psykologer larmar om beställningsjobb

  Psykologer på företagshälsan känner sig pressade att göra bedömningar som ska hjälpa arbetsgivare att säga upp anställda. Känner du själv oro? Unionens förbundsjurist tipsar om vad du ska tänka på.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.