• Foto: Colourbox

5 rätt för lycka och framgång

Publicerad 21 december 2018, kl 16:11

Besitter du dessa egenskaper är det bara att säga grattis. Till bättre hälsa, ekonomi och social rikedom.

Ovanstående fem punkter har en avgörande betydelse för ett lyckligt och framgångsrikt liv. Personer som har dessa egenskaper – eller åtminstone flertalet av dem – mår mycket bättre än de som har färre av dem.

De har färre depressioner, färre kroniska sjukdomar, bättre ekonomi och ett rikare socialt liv. Dessutom är de smalare och har lägre kolesterolvärden.

Det visar en studie vid University College London, som baserats på analyser av svar från 8 000 personer i 50- och 60-årsåldern som forskarna följt under elva år.

Bara 3 procent av dem som hade mycket av samtliga fem egenskaper led av svår depression, medan 22 procent av dem som hade få eller lite av egenskaperna led av svår depression.

Enligt studien är alla egenskaper lika viktiga men ju mer och ju fler av dem man har, desto större positiv effekt.

Sofia Broomé
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Unionen tände inte på motion om tänder

  Unionenmedlemmen Sara Ortsäter fick några spännande idéer och skickade tre motioner till förbundet. Trots att inte förbundet nappade på alla hennes förslag är hon nöjd med utgången.

 • Läs även...

  Hövlighet kan minska sjukfrånvaron

  Ett otrevligt och respektlöst beteende tycks ha blivit vanligare i arbetslivet. För att ta reda på hur stort problemet är, och försöka hitta metoder som kan stävja det, inleds en stor studie.

 • Läs även...

  Miljoner lider av tinnitus

  I våras drabbades Anna Säll av svår tinnitus. De ljud hon har haft i huvudet sedan dess är så höga att hon länge var tvungen att läsa på läppar för att förstå. Efter en depression är hon nu på väg tillbaka.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.