• Too sexy for your suit? Enligt en brittisk advokatbyrå, som listat konstiga orsaker att få sparken, kan det räcka att ta en sexig selfie i sin jobbuniform och lägga ut på nätet, för att få se sig om efter ett nytt jobb. Foto: Colourbox

6 konstiga skäl att få kicken

Publicerad 12 februari 2015, kl 10:01

Har du somnat på toaletten, lagt ut en sexig selfie på dig själv i arbetskläder eller är du icke-rökare? Då är det risk att du förlorar jobbet. Åtminstone om du bor i Storbritannien.

Den brittiska advokatbyrån Protecting.co.uk, som specialerar sig på arbetsplatsrelaterade rättsmål, har listat de konstigaste anledningarna till att bli av med jobbet.

Även om du uppenbarligen kan få sluta på jobbet av de mest triviala anledningarna om du bor i Storbritannien, var nedanstående orsaker säkert droppen som fick bägaren att rinna över.

1. Jag hällde vit färg i en mjölkflaska eftersom jag var trött på att folk stal av min mjölk. Fick sparken för att jag försökte förgifta mina kollegor av en chef med munnen full av vit färg.

 

2. Jag fick kicken för att jag ’inte var en lagspelare’. Mitt brott? Att jag var den enda personen på avdelningen som inte rökte.

 

3. Jag somnade på toaletten i två timmar. Det visade sig att jag snarkar.

 

4. Fick sparken för att jag tog en sexig selfie i min jobbuniform och lade upp bilden på nätet.

 

5. Bråkade med min flickvän över telefon om vems tur det var att laga middag till kvällen. Under ett möte.

 

6. Jag rakade av mig håret för välgörenhet. Det var uppenbarligen inte tillåtet när man jobbar på verkstadsgolvet.

 

Kommentarer

››1. Jag hällde vit färg i en mjölkflaska eftersom jag var trött på att folk stal av min mjölk. Fick sparken för att jag försökte förgifta mina kollegor av en chef med munnen full av vit färg.‹‹ hello ....

Skriv din kommentar

Kommentering av denna sidan upphörde 2015-03-05. Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på den här sidan.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Eon varslar 30 i Sollefteå

  Elbolaget Eon varslar närmare 50 personer i Sollefteå, Norrköping och Malmö. Värst drabbas Sollefteå där kundtjänsten ska minskas med en fjärdedel.

 • Läs även...

  Klart att Sony varslar 200

  Sony Mobile Communication i Lund varslar 200 tjänster. Bland vissa anställda finns en oro för att hela företaget ska läggas ner. Men oron är inte befogad, enligt företagsledning.

 • Läs även...

  Orättvis lag drabbar fackligt aktiva

  Personer som haft fackliga uppdrag kan förlora ekonomiskt om de blir arbetslösa. Det vet Thomas Ackelid, som inte får full a-kassa. Men nu väntas regeringen föreslå en lagändring.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.