Annons
Annons
 • Det är under ledigheten som många beslut tas. Foto: Martina Holmberg / TT

7 av 10 chefer tar stora karriärbeslut på semestern

Publicerad 14 augusti 2019, kl 13:51

Semestern är inte bara en tid då man gärna slöar i hängmattan. Då vårdar också många sin karriär, exempelvis genom att söka jobb, visar en undersökning. Bland cheferna tar nästan sju av tio tillfrågade karriäravgörande beslut under ledigheten.

När vi kommer ur vardagslunken och får tid att reflektera så ligger det också nära till hands att börja fundera på hur man vill ha det i arbetslivet. Och enligt en undersökning från Manpower resulterar det också i att många söker nya jobb och tar viktiga karriärbeslut under semestern.

I undersökningen har 56 procent svarat att de ofta (8 procent), ibland (28 procent) eller mer sällan(20 procent) brukar ta stora karriärbeslut under ledigheten. Det gäller i stort sett lika oavsett kön. Det som sticker ut är att främst chefer, 66 procent, svarat att de då brukar ta sådana beslut

På frågan om man någon gång har sökt ett jobb under semestern uppger 66 procent att de gjort det. Av dessa har 27 procent svarat att det har skett många gånger.

Mest aktiva i jobbsökandet är de yngsta, upp till 29 år, av vilka 35 procent svarat att de många gånger sökt jobb under ledigheten . Bland dem som är 46 år eller äldre gäller detsamma endast för 21 procent.

 

Fotnot: I undersökningen Manpower Work Life, som genomfördes mellan den 3 och 23 juni i år, har 3 878 personer deltagit.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Utköp av förtroendevalda oroar Unionen

  Att företag betalar för att bli av med skickliga förtroendevalda kränker föreningsrätten. Även om omfattningen inte är alarmerande, enligt en ny undersökning från Unionen, är det illa nog att det ens förekommer, menar förbundet.

 • Läs även...

  7 av 10 upplever ingen skillnad efter metoo

  Endast var femte yrkesverksam har märkt skillnad på sin arbetsplats sedan metoo startade för ett par år sedan. Det visar en ny undersökning.

 • Läs även...

  Brist på arbetskraft leder till övertid

  Samtidigt som sysselsättningen ökar råder det fortfarande stor brist på kvalificerad personal på många företag. Vilket leder till mer övertidsarbete, enligt en ny undersökning från Unionen.

 • Läs även...

  Civilsamhällets viktigaste avtalskrav

  Reglera arbetstiden så att de anställda hinner återhämta sig. Och öka kompetensen om att axla ett arbetsgivaransvar hos styrelsen. Det är några av de viktigaste frågorna för organisationer och föreningar inför årets avtalsrörelse.

 • Läs även...

  Många blundar för oegentligheter

  Nästan alla anser att det är viktigt att arbetsplatsen är fri från trakasserier, mutor och annat oetiskt beteende. Ändå väljer nästan hälften av oss att inte göra någonting när vi ser att något är fel, visar en ny undersökning.

 • Läs även...

  Vad gör en ingenjör?

  Tack vare ett program för kvinnliga tekniska ingenjörer slipper blivande civilingenjören Astrid Edvardsson fundera över två frågor hon grubblat på – vad ska hon göra efter examen? Och vad gör en ingenjör?

 • Läs även...

  Ingenjören som hjälper barn att få rent vatten

  Marianne Grauers tillbringade nio månader i Tanzanias bergstrakter för Ingenjörer utan gränsers räkning. Ett utmanande, men givande arbete.
  – Det är det bästa jag gjort, säger hon själv.

 • Läs även...

  Butikschefen: ”Inte svårt att neka någon att köpa”

  Det är viktigare att vara bra på service än vin. Så resonerar Systembolaget när de rekryterar ny personal. Kenneth Kyobe började som vikarie och är i dag butikschef med 18 anställda.