Annons
 • Det är under ledigheten som många beslut tas. Foto: Martina Holmberg / TT

7 av 10 chefer tar stora karriärbeslut på semestern

Publicerad 14 augusti 2019, kl 13:51

Semestern är inte bara en tid då man gärna slöar i hängmattan. Då vårdar också många sin karriär, exempelvis genom att söka jobb, visar en undersökning. Bland cheferna tar nästan sju av tio tillfrågade karriäravgörande beslut under ledigheten.

När vi kommer ur vardagslunken och får tid att reflektera så ligger det också nära till hands att börja fundera på hur man vill ha det i arbetslivet. Och enligt en undersökning från Manpower resulterar det också i att många söker nya jobb och tar viktiga karriärbeslut under semestern.

I undersökningen har 56 procent svarat att de ofta (8 procent), ibland (28 procent) eller mer sällan(20 procent) brukar ta stora karriärbeslut under ledigheten. Det gäller i stort sett lika oavsett kön. Det som sticker ut är att främst chefer, 66 procent, svarat att de då brukar ta sådana beslut

På frågan om man någon gång har sökt ett jobb under semestern uppger 66 procent att de gjort det. Av dessa har 27 procent svarat att det har skett många gånger.

Mest aktiva i jobbsökandet är de yngsta, upp till 29 år, av vilka 35 procent svarat att de många gånger sökt jobb under ledigheten . Bland dem som är 46 år eller äldre gäller detsamma endast för 21 procent.

 

Fotnot: I undersökningen Manpower Work Life, som genomfördes mellan den 3 och 23 juni i år, har 3 878 personer deltagit.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]

Skriv din kommentar

Du kan lämna kommentarer på denna sidan till 2019-09-04.

Namn och kontaktuppgifter är endast synligt för redaktionen.
Våra regler för kommentarer

Lediga jobb
 • Läs även...

  Brist på arbetskraft leder till övertid

  Samtidigt som sysselsättningen ökar råder det fortfarande stor brist på kvalificerad personal på många företag. Vilket leder till mer övertidsarbete, enligt en ny undersökning från Unionen.

 • Läs även...

  Många tror de får betala själva

  Drygt 40 procent av de privatanställda tjänstemännen upplever att de snart kommer att behöva en vidareutbildning som de inte räknar med att arbetsgivaren ska stå för.

 • Läs även...

  Unga drivs av högre lön

  Övertid, ja visst. Men de flesta unga vill ändå ha balans mellan jobb och fritid. Det visar en undersökning där unga uppger högre lön som den största drivkraften på jobbet.

 • Läs även...

  "Nu krävs omfattande reformer"

  I en kommentar till den undersökning som Unionen presenterade i dag, säger förbundets ordförande Martin Linder:
  – Ingen ska behöva lämna hus och hem för att kunna vidareutbilda sig. Ska vi klara skiftet på arbetsmarknaden måste möjligheterna till kompetensutveckling förbättras.

 • Läs även...

  Var uppsagd utan att veta om det

  När medlemmen frågade varför hon inte fått ut sin lön svarade chefen att hon blivit uppsagd – flera månader tidigare.

 • Läs även...

  "Jag var inte bäst i test"

  Det är sällan någon har sådana resultat, du är en extrem doer, sa rekryteraren till mig efter avslutat personlighetstest. Det lät ju bra. En doer måste ju vara en effektiv person som får saker ur händerna.

 • Läs även...

  Dubbelt så många mammor går ner i tid

  Fyra av tio kvinnor har gått ner i arbetstid för att ta hand om sina barn men bara knappt hälften så många män har gjort samma sak, det visar Unionens Novus bland privatanställda tjänstemän med barn upp till 11 år.

 • Läs även...

  Vilket var ditt första sommarjobb?

  De har inte alltid befunnit sig i toppen på näringskedjan. Som för de flesta andra började arbetslivet med ett sommarjobb som inte alltid var kul och välbetalt. Det ledde för en del till regeringen, för andra till jobbet som komiker.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.