Annons
 • Det är under ledigheten som många beslut tas. Foto: Martina Holmberg / TT

7 av 10 chefer tar stora karriärbeslut på semestern

Publicerad 14 augusti 2019, kl 13:51

Semestern är inte bara en tid då man gärna slöar i hängmattan. Då vårdar också många sin karriär, exempelvis genom att söka jobb, visar en undersökning. Bland cheferna tar nästan sju av tio tillfrågade karriäravgörande beslut under ledigheten.

När vi kommer ur vardagslunken och får tid att reflektera så ligger det också nära till hands att börja fundera på hur man vill ha det i arbetslivet. Och enligt en undersökning från Manpower resulterar det också i att många söker nya jobb och tar viktiga karriärbeslut under semestern.

I undersökningen har 56 procent svarat att de ofta (8 procent), ibland (28 procent) eller mer sällan(20 procent) brukar ta stora karriärbeslut under ledigheten. Det gäller i stort sett lika oavsett kön. Det som sticker ut är att främst chefer, 66 procent, svarat att de då brukar ta sådana beslut

På frågan om man någon gång har sökt ett jobb under semestern uppger 66 procent att de gjort det. Av dessa har 27 procent svarat att det har skett många gånger.

Mest aktiva i jobbsökandet är de yngsta, upp till 29 år, av vilka 35 procent svarat att de många gånger sökt jobb under ledigheten . Bland dem som är 46 år eller äldre gäller detsamma endast för 21 procent.

 

Fotnot: I undersökningen Manpower Work Life, som genomfördes mellan den 3 och 23 juni i år, har 3 878 personer deltagit.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Många blundar för oegentligheter

  Nästan alla anser att det är viktigt att arbetsplatsen är fri från trakasserier, mutor och annat oetiskt beteende. Ändå väljer nästan hälften av oss att inte göra någonting när vi ser att något är fel, visar en ny undersökning.

 • Läs även...

  "Nu krävs omfattande reformer"

  I en kommentar till den undersökning som Unionen presenterade i dag, säger förbundets ordförande Martin Linder:
  – Ingen ska behöva lämna hus och hem för att kunna vidareutbilda sig. Ska vi klara skiftet på arbetsmarknaden måste möjligheterna till kompetensutveckling förbättras.

 • Läs även...

  Var uppsagd utan att veta om det

  När medlemmen frågade varför hon inte fått ut sin lön svarade chefen att hon blivit uppsagd – flera månader tidigare.

 • Läs även...

  Medelålders chefer vill byta jobb

  Många i medelåldern drömmer om att byta jobb. Men 4 av 10 upplever att det är svårt att få ett nytt arbete på grund av stigande ålder. Det visar en undersökning om karriär och yrkesliv från Folkuniversitetet.

 • Läs även...

  Olyckan fick David Kvart att byta karriär

  Han gick in i väggen – två gånger. Men det var först när tv-producenten David Kvart fick en elektrisk stöt som höll på att kosta honom livet som han hoppade av karriären och satsade på ett helt annat liv.

 • Läs även...

  4 av 10 vill byta jobb efter semestern

  Högre lön, nya utmaningar eller en bättre chef. Skälen till att många överväger att byta jobb efter sommarledigheten är flera, visar en studie.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.