• Foto: Colourbox.com

7 lysande appar på jobbet

Publicerad 15 mars 2018, kl 14:59

Bättre fokus, sömn och koll önskar vi väl oss alla. Och hjälpen finns. De här apparna har två bra saker gemensamt: De finns för både Android och IOS – och de är gratis!


Hitta rätt

Waze är en navigeringsapp som även håller koll på proppar i trafiken, genom att den samlar in data från alla användare i realtid och känner av när det går långsamt i trafiken. Och genom att användare rapporterar olyckor, faror, poliskontroller och annat. Du får också veta ankomsttid för de olika ruttalternativen.


Koncentrera dig
Pomodorotekniken är en enkel men effektiv metod för att kunna fokusera bättre. Metoden går ut på att man koncentrerar sig hårt i till exempel 25 minuter och tar sedan fem minuters paus innan man kör vidare i 25 minuter. I appen Be Focused – Focus Timer, väljer du själv intervall. Tanken är att jobba med en sak i taget och låta hjärnan återhämta sig ofta.


Sortera e-posten

Timyo Email hjälper dig att hantera mejlskörden. Du kan arkivera emottagna mejl efter vilken dag de ska besvaras. Du kan också skicka e-post med en notering om när du senast behöver ett svar. Timyo är lätt att använda, men det krävs att du aktivt flaggar de mottagna mejl med svarsdatum.


Bli superstrukturerad

Google Keep är för dig som gillar att skapa listor. Appen har en mängd organiserande funktioner, som påminnelser, etiketter och handskriftsmöjligheter. Och listorna kan delas i alla upptänkliga kanaler.


Koll på kontakterna

Än är visitkortet är inte utdött. Och möter du många nya personer i tjänsten kan appen Camcard vara en smart digital arkivlösning. Du kan skanna visitkort som sparas i molnet och dela de elektroniska korten med andra. Det går också att göra minnesnoteringar till varje kontakt.


Skanna & memorera

Med Microsofts Office Lens kan du skanna dokument mycket snabbare än med en fysisk skanner. Du kan spara exempelvis plåta av texter, whiteboardtavlor och anteckningar i valfritt format och skicka dem med e-post. Appen tar även bort skuggor och rätar ut vinklar om du håller mobillinsen lite snett.


Varva ner

Gratisversionen av Headspace innehåller bland annat en tiodagars nybörjarkurs med korta meditationspass som kan göras framför skrivbordet. Och med gurun Andys väna stämma kan man lätt varva ner och uppnå mindfulness. För den som är riktigt stressad gäller det bara att inte se passen som ytterligare en börda.

Joachim Stokstad
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Vikt och utseende avgör om du får jobb

  Många anser att de diskriminerats vid anställningsintervjuer. Vanligast är åldersdiskriminering – men många uppger också att de nekats ett jobb på grund av hur de ser ut.

 • Läs även...

  Excelmannen

  På varje arbetsplats finns någon som älskar tabeller och siffror. På Relacom är Per Winbladh: Excelmannen!

 • Läs även...

  Får chefen läsa min mejl?

  Det har blivit allt lättare för arbetsgivare att övervaka sina anställda på olika sätt, men var går gränsen för vad man får göra? Den frågan försökte en panel arbetsmarknadsexperter bena ut på TCO-seminariet Får man läsa personalens mejl?

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Dyrt att bryta mot GDPR

  I dag smäller det! Nu ska alla EU-medborgares privatliv vara bättre skyddade. Medlemskap i fackförbund är en av de personuppgifter som fått ett särskilt skydd.

 • Läs även...

  Berättade om graviditet – sades upp samma kväll

  När en projektledare på ett IT-företag berättade att hon var gravid sades hon upp samma kväll. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 350 000 kronor för bland annat diskriminering.

 • Läs även...

  Han pratar utbrända personer friska

  Utbrändhet är i grund och botten ingen sjukdom. I stället är det ett uttryck för att vi lever på ett sätt som inte stämmer överens med våra grundläggande behov. Det menar leg psykolog Fredrik Bengtsson, som bland annat jobbar med existentiella samtal för personer med utmattningssyndrom.

 • Läs även...

  Så blir jobbet 2030

  I morgon är det GUD som styr. Globalisering, Urbanisering och Digitalisering håller på att förändra våra liv och arbeten i grunden. Här är experternas [SJU] hetaste prognoser.

 • Läs även...

  5 frågor om framtiden till Unionens ordförande

  Unionens ordförande Martin Linder, som även är medlem i regeringens digitaliseringsråd, tror inte att robotarna kommer ta över alla jobb.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.