Annons
Annons

Är du lönedopad av jobbskatteavdrag?

Publicerad 4 november 2015, kl 14:22

Det kan inte vara en demokrati där politikerna använder myndigheter för att plåga människor, där sjuka blir utförsäkrade och tvingas söka jobb, där arbetsförmedlingens huvuduppgift är att kontrollera att arbetssökande deltar i kontraproduktiva arbetsmarknadsåtgärder. Eller där arbetssökande tvingas att sitta med andra i lagerlokaler mellan 8-17 när de istället skulle kunna lägga tid på att må bättre och söka jobb som passar eller få RIKTIG hjälp till rehabilitering och arbetssökandet, det som myndigheter och arbetsförmedling egentligen borde utföra.

Alliansens politik var och är fortfarande ett lågvattenmärke, genomruttna förändringar i socialförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Den nya regeringen verkar inte kunna reda ut den sörja Allianspartierna har lämnat efter sig, människoliv i spillror, familjförsörjare som har blivit sjuka av stress får ingen rehabilitering och tvingas söka jobb. Människor som har varit med om bilolyckor placeras hos fas3-anordnare. Skattepengar som går till myndighetskontroll istället för adekvata hjälpinsatser och rehabilitering.

Det är dags att de som har blivit lönedopade av jobbskatteavdrag inser vad de kan råka ut för i dagens Sverige, vilken människosyn som Reinfeldt och Alliansen har drivit igenom hos myndigheter, vårdcentraler och landsting under den fina retoriken kring "arbetslinjen", i ett Sverige där jobben blir färre pga utlandsflytt och låglöneländer. Det är dags att politikerna vaknar!
//Anna

 • Läs även...

  3 tecken på att vi går mot ljusare tider

  Det finns tydliga tecken på att vi snart går mot ljusare tider. Nästa år sjunker arbetslösheten, smittspridningen minskar och BNP ökar, enligt flera prognoser.

 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.