Annons
Annons
 • En tredjedel av kontoren läggs ner, samtidigt som ett tusental nya medarbetare ska rekryteras. Arbetsförmedlingen står inför en kursomläggning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arbetsförmedlingen rekryterar och lägger ned

Publicerad 27 november 2014, kl 11:17

Arbetsförmedlingen kommer att nyanställa 1 500 medarbetare under nästa år. Samtidigt lägger myndigheten ner en tredjedel av sina kontor, rapporterar SVT Nyheter.

Förtroendet för Arbetsförmedlingen ligger i botten men nu genomförs omfattande förändringar för att komma till rätta med problemen.

Om regeringens budgetförslag går igenom riksdagen innebär det en rejäl förstärkning av pengarna till Arbetsförmedlingen. Enligt TT kan det innebära att 1 000 arbetsförmedlare kommer att anställas nästa år.

Samtidigt ska cirka 100 mindre kontor runt om i landet stängas. Där kan vissa resurser frigöras som i dag är låsta i lokaler och direkt service till arbetssökande. Mer av kontakterna ska skötas digitalt, men arbetssökande kommer också att få längre att resa till sin förmedling.

Lediga jobb
 • Läs även...

  3 tecken på att vi går mot ljusare tider

  Det finns tydliga tecken på att vi snart går mot ljusare tider. Nästa år sjunker arbetslösheten, smittspridningen minskar och BNP ökar, enligt flera prognoser.

 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.

 • Läs även...

  Trots corona: ”Massvis med jobb att söka”

  Antalet tjänstemän som har sökt stöd hos TRR har nästan fördubblats under coronakrisen. Men det finns fortfarande gott om jobb att söka för dem som blir uppsagda.