Annons
Annons

Arbetsförmedlingens chef på väg få sparken

Publicerad 23 augusti 2013, kl 15:53

På fredagseftermiddagen blev det klart att Arbetsförmedlingens styrelse saknar förtroende för generaldirektören Angeles Bermudez-Svankvist. Styrelsens inställning uppges bero på hon inte lyckats skapa förtroende för myndigheten.

Enligt Expressen ska Angeles Bermudez- Svankvist ha använt datatrafik i mobilen i utlandet till en kostnad på över 280 000 kronor. Men det är inte det som sägs vara orsaken till att Arbetsförmedlingens styrelse nu ska ha förlorat förtroendet för henne.

Till TT säger en källa att det "handlar om förtroendet för myndigheten" och att det "är kört i botten".

Angeles Bermudez- Svankvist utseddes till generaldirektör för Arbetsförmedlingen för fem år sedan. Innan dess hade hon bland annat varit chef för St Eriks ögonsjukhus i Stockholm och Folktandvården i Stockholms län, och blivit utsedd till Årets chef av tidningen Chef.

Men som högste ansvarige för Arbetsförmedlingen har hon haft det tuffare.  Arbetsförmedlingen har fått mycket kritik. Bland annat kritiserades myndigheten i våras för sin hantering av ungdomsarbetslösheten. Även internt har förtroendet för ledningen varit dåligt. I våras gjorde fackförbundet ST en enkätundersökning bland personalen som visade på starkt missnöje med ledningens toppstyrning, skriver TT.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
  Lediga jobb
  • Läs även...

   Gör facket tillräckligt för mobbade?

   Inte ens en av tio av dem som mobbas och som kontaktar sitt fack anser att de får hjälp. Men hur ser lagen ut? Och vad kan facket egentligen göra?

  • Läs även...

   Ny myndighet med fackligt fokus

   Landets nya arbetsmiljömyndighet har slagit upp portarna. Och där ser man kontakten med facken som nyckeln för att lyckas med sitt uppdrag.

  • Läs även...

   Kaotisk sommar på SAS

   De SAS-anställa går på knäna efter sommarens flygkaos med mängder av inställda avgångar. Men i media går anställda ut och berättar att de inte vågar föra fram kritik mot bolaget – inte ens internt – eftersom de fruktar repressalier.

  • Läs även...

   Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

   I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

  • Läs även...

   Prata politik på jobbet?

   Om några dagar går vi till val. På många håll diskuteras politik livligare än någonsin. Kanske även på jobbet. Men är det okej? Och hur gör vi det bäst?

  • Läs även...

   I norr är det avtal som gäller – även inom IT

   Kollektivavtal och IT-företag är en ovanlig kombination. Men inte i norra delen av landet. En möjlig orsak kan vara de starka fackliga traditionerna. IT-företagen själva framhåller att det handlar om att vara en bra arbetsgivare.

  Nyhetsbrev

  Prenumerera

  Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.