Taggen:

arbetspolitik

finns i 4 artiklar

Vi har möjlighet att förändra!

Sverige har gått från ett land som vill ge trygghet till alla, genom tex bra sjuk- och arbetslöshetsförsäkring, till att vara en kontrollapparat och utnyttja de som egentligen behöver stöttning i samhället. Istället för att erbjuda långtidsarbetslösa möjligheter till vidareutbildning eller praktisk erfarenhet för nytt jobb, så låses de in i fas3-fabriker. Istället för att ge sjuka rehabilitering i lugn och ro, så ifrågasätts cancersjuka om de verkligen ska ha rätt till ersättning och när de är tillbaka i tjänst igen. Sverige har blivit sjukt.

Alliansregerings politik sanningen!

Kan det inte vara så att istället för att en arbetsförmedlare ska tala om för den arbetssökande att söka vilket jobb som helst eller flytta på sig så har man kommit fram med ett system som ska "plåga" den arbetssökande tills denne hittar ett jobb. Alla arbetssökande behandlas på samma sätt, kroniskt sjuka, deprimerade, högutbildade. Alla ska som det så vackert kallas "prövas mot arbetsmarknaden". Alliansregeringen har i stort sett blockerat alla sjukskrivningsmöjligheter.

 • Fler nyheter

  Hur jobbar vi 2024?

  Hur jobbar vi om tio år? Vi frågade några som dagligen funderar på framtidens arbetsplatser, villkor och arbetstider - och på hur den svenska modellen ska stå sig.

 • Fler nyheter

  Framtidens arbetstid

  Vi är på god väg in i en andra maskinålder och den kommer att gå betydligt snabbare än den förra. En väg att klara omställningen är att korta arbetstiden, anser Roland Paulsen.

 • Fler nyheter

  Fackets roll i framtiden

  Hur ska det fackliga förtroendeuppdraget se ut i framtiden och hur utvecklar man ett medlemskap på en globalt rörlig arbetsmarknad? Är den svenska modellen också framtidens modell?

 • Fler nyheter

  Nedfrysta ägg som löneförmån

  Facebook och Apple erbjuder kvinnliga anställda nedfrysning av sina ägg för att de ska kunna fokusera på karriären och bilda familj senare i livet.

 • Fler nyheter

  Begära löneökning = dålig karma

  Kvinna inom IT med lägre lön än dina manliga kollegor? Vänta på bättre tider. Att begära högre lön är bara dålig karma. Det sa Microsofts vd Satya Nadella nyligen vid ett seminarium för kvinnor i databranschen.

 • Fler nyheter

  Ryggont = chefens fel

  Små möjligheter att påverka och höga krav i arbetet ökar risken för ryggproblem. Och de som inte får stöd från chef och kollegor får ondare ryggar än andra, enligt en ny rapport från SBU.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.