Avskaffa arbetsförmedlingens kontroll!

Publicerad 22 juni 2015, kl 10:09

Här kommer förslag på arbetsmarknadspolitiska åtgärder till regeringen:

För att ytterligare kränka arbetssökande så skulle man kunna tänka sig att alla arbetssökande förses med en fotboja eller varför inte ett märke på ytterplagget i stil med en gul davidstjärna. Kanske de då börjar inse att vara arbetslösa inte är ett bra alternativ och tvingas då ta vilket jobb som helst, var som helst och till vilken lön som helst.

De som har arbete kommer då att bli ännu mer skrämda och livegna att göra sitt yttersta, arbeta övertid och drabbas av psykisk ohälsa av rädsla för att bli arbetslös. Detta är bara förslag i linje med nuvarande politik och Alliansens politik med Moderaterna i spetsen det så kallade nya arbetarpartiet.

I en mer mänsklig värld kanske följande förslag skulle passa bättre:

*Avskaffa arbetsförmedlingens kontroll och kränkningssystem *Ingen privat aktör ska få tjäna pengar på arbetssökande, utförsäkrade, sjuka - det borde vara en grundlag!

*Vissa f d svenska politiker har begått brott mot mänskligheten!

*Med alla medel få tillbaks människor i arbete, förenklade regelverk kring studier och söka-jobbresor av alla slag, studera med a-kassa, fria resor för arbetssökande i Norden.

Sociala och ekonomiska vinster med ovanstående: bättre arbetsmiljö och färre hot mot myndighetspersonal framförallt inom F-kassa och Arbetsförmedlingar.

De arbetssökande skulle få tillbaka lite av sitt människovärde, känna att landet Sverige verkligen satsar på dem till skillnad mot dagens kränkande system,  maktmissbruk från myndigheter, genomruttet system och byråkrati.
//Eva-Sara

Lediga jobb
 • Läs även...

  Livslångt lärande ska få fler att jobba längre

  Befolkningen i Europa åldras snabbast i världen. För att välfärden inte ska äventyras måste fler jobba längre. Men då krävs vidareutbildning under hela arbetslivet, visar forskning.

 • Läs även...

  Mary ska förändra världen

  För Mary Juusela är jobbet inget jobb – utan ett kall. Målet är ett Sverige fritt från främlingsfientlighet och utanförskap.
  – Jag ska nå ut till alla innan jag dör, säger hon.

 • Läs även...

  Trots reform – fortsatta krav på sänkta löner

  I början av året kom fack, arbetsgivare och regering överens om en ny anställningsform – Etableringsjobb – skräddarsydd för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Det utropades som en seger för den svenska modellen. Men det är tveksamt om det räcker för att tysta ropen på sänkta löner.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.