Annons
Annons

Avskaffa arbetsförmedlingens kontroll!

Publicerad 22 juni 2015, kl 10:09

Här kommer förslag på arbetsmarknadspolitiska åtgärder till regeringen:

För att ytterligare kränka arbetssökande så skulle man kunna tänka sig att alla arbetssökande förses med en fotboja eller varför inte ett märke på ytterplagget i stil med en gul davidstjärna. Kanske de då börjar inse att vara arbetslösa inte är ett bra alternativ och tvingas då ta vilket jobb som helst, var som helst och till vilken lön som helst.

De som har arbete kommer då att bli ännu mer skrämda och livegna att göra sitt yttersta, arbeta övertid och drabbas av psykisk ohälsa av rädsla för att bli arbetslös. Detta är bara förslag i linje med nuvarande politik och Alliansens politik med Moderaterna i spetsen det så kallade nya arbetarpartiet.

I en mer mänsklig värld kanske följande förslag skulle passa bättre:

*Avskaffa arbetsförmedlingens kontroll och kränkningssystem *Ingen privat aktör ska få tjäna pengar på arbetssökande, utförsäkrade, sjuka - det borde vara en grundlag!

*Vissa f d svenska politiker har begått brott mot mänskligheten!

*Med alla medel få tillbaks människor i arbete, förenklade regelverk kring studier och söka-jobbresor av alla slag, studera med a-kassa, fria resor för arbetssökande i Norden.

Sociala och ekonomiska vinster med ovanstående: bättre arbetsmiljö och färre hot mot myndighetspersonal framförallt inom F-kassa och Arbetsförmedlingar.

De arbetssökande skulle få tillbaka lite av sitt människovärde, känna att landet Sverige verkligen satsar på dem till skillnad mot dagens kränkande system,  maktmissbruk från myndigheter, genomruttet system och byråkrati.
//Eva-Sara

  • Läs även...

    Få tar ut all a-kassa

    Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.