Annons
Annons
  • Unionens och Svensk Handels nya avtal ger 80 000 tjänstemän mer pengar i både plånbok och till pensionsavsättningar. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Avtal klart för tjänstemän inom handeln

Publicerad 29 april 2016, kl 10:58

Unionen och Svensk Handel har tecknat kollektivavtal för cirka 80 000 tjänstemän inom handeln. Avtalet är värt 2,2 procent och innehåller första gången även avsättningar till flexpension.

Avtalet som blev klart under torsdagen följer märket på 2,2 procent och innehåller såväl individgarantier som höjda lägstlöner. Unionen är nöjt med resultatet.

– Avtalsförhandlingarna har varit tuffa och pågått länge, men vi har en ansvarstagande och konstruktiv motpart i Svensk Handel som tar ansvar för den svenska partsmodellen. Det tjänar både de anställda och företagen på, säger Kristina Fanberg, avtalsansvarig ombudsman på Unionen, i ett pressmeddelande.

Avtalet gäller från den 1 maj 2016 till 30 april nästa år. För första gången ska 0,2 procent av de 2,2 procenten i avtalet avsättas till flexpensionen.

– Det är positivt att tjänstemännen inom handeln nu får sin första avsättning till flexpension. Därmed har ännu fler anställda på svensk arbetsmarknad fått möjlighet till en tryggare pension i framtiden, säger Niklas Hjert, Unionens förhandlingschef, i pressmeddelandet.

Unionen och Svensk Handel fortsätter nu att förhandla fram nya kollektivavtal för tjänstemän inom apotek och på Systembolaget.

Avtalet innehåller bland annat:

  • Avtalsvärde 2,2 procent, varav 0,2 i pensionsavsättning (den första avsättningen till flexpension som görs på området).
  • Överenskommelse rörande rätt till deltid i pensionssyfte från 62 års ålder.
  • Löneökningar om 2,0 procent med individgaranti om 285 kr samt höjda lägstlöner med 2,0 procent.

Lediga jobb
  • Läs även...

    Nya regler har lett till bättre arbetsmiljö

    Arbetsmiljöverkets föreskrift mot psykosocial ohälsa på jobbet, OSA, har främst haft effekt för offentliganställda kvinnor. Men i tre fall som rör Unionenmedlemmars arbetsplatser har arbetsgivare tvingats ta itu med kränkande särbehandling.