Betygsätt din arbetsgivare

Publicerad 25 september 2008, kl 12:39

Nu kan den som vill, dela med sig av sina synpunkter på arbetsgivaren. I augusti startade Joachim Pettersson Vikström tjänsten jobinside.se, där företag betygsätts av nuvarande eller tidigare anställda.

- Jag började skissa på det här i februari. Man har ju haft ett antal anställningar, både bra och dåliga. Men det finns inget bra instrument för att kolla upp en arbetsgivare, säger Joachim Pettersson Vikström.

Antalet besökare, och betygsättare, ökar stadigt. Den senaste månaden är antalet femsiffrigt.

I dag finns runt 90 arbetsgivare betygsatta. Sämst betyg har Coffee fresh autobar fått, å andra sidan handlar det om en röst. Bäst hittills är hitta.se.

- Den som vill betygsätta en arbetsgivare får vara anonym. Man fyller i ett registreringsformulär utifrån sju bedömningskriterier: lön, utvecklingsmöjligheter, ledning, möjlighet att påverka, arbetsmiljö, arbetskamrater och om man kan rekommendera arbetsgivaren.

Joachim Pettersson Vikström förhandlar om samarbete med minkarriär.se och några större företag som han hoppas ska uppmuntra anställda att gå in och sätta betyg. De företagen får då en särskild goodwill-märkning på sajten.

Linda Svensson
Linda Svensson
[email protected]

Kommentarer

Array

Array

Skriv din kommentar

Kommentering av denna sidan upphörde 2008-10-16. Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på den här sidan.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Spotifys anställda riskerar utvisning

  15 anställda på Spotify hotas av utvisning. "Det är hål i huvudet att frivilligt kasta ut den här kompetensen", säger Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare.

 • Läs även...

  Partierna om: Den svenska partsmodellen

  Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

 • Läs även...

  ”Unionen lever i det förflutna”

  Det var inte bara arbetsgivaransvaret som var en stötesten när Frilans Finans ville teckna kollektivavtal med Unionen. Enligt företagets vd Stephen Schad har förbundet ett ideologiskt arv som inte hör nutiden till. Han efterlyser också ett kollektivavtal anpassat till dagens arbetsmarknad.

 • Läs även...

  Det avgör var jobben hamnar

  Sverige har många konkurrensfördelar när företagen funderar på var de ska placera sin produktion. Däremot anser de att det är för svårt att snabbt ställa om verksamheten när efterfrågan förändras.

 • Läs även...

  Så blir jobbpolitiken

  Uppgörelsen mellan de fyra partierna – Centern, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet – som ligger till grund för fredagens val av Stefan Löfven till statsminister innehåller ett antal punkter som rör arbetsmarknaden.

 • Läs även...

  "No deal" kan slå hårt mot svenska jobb

  I kväll röstar brittiska parlamentet om utträdesavtal för Brexit som premiärminister May har förhandlat fram med EU. Blir det ett nej riskerar tusentals svenska företag och jobb att drabbas.

 • Läs även...

  Scania: "Vi tar höjd för värsta scenario”

  Leveransstörningar kan drabba lastbils- och busstillverkaren Scania om det inte blir något utträdesavtal mellan Storbritannien och EU. Personalneddragningar går heller inte att utesluta.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.