• Nu har du chansen att prova på att vertikalodla i VR. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Bli vertikalodlare i VR

Publicerad 29 oktober 2019, kl 15:35

Om du blir av med jobbet och får hjälp av TRR för att komma vidare har du nu chansen att uppleva ett framtidsyrke i VR, Virtual Reality.

TRR Lab, som jobbar med innovationer med målsättningen att hitta nya lösningar för att underlätta omställningar, har nu tagit fram VR-filmer så att man med hjälp av VR-glasögon och hörlurar kan uppleva två framtidsyrken.

Ett är vertikalodlare, där man som praktikant får skörda sallad och örter som odlas i hyllsystem inomhus. Alternativet är att agera patient till en dna-coach som ger råd för hur man ska må bättre framöver.

Maria Lennström, ansvarig för TRR Lab, hoppas också kunna använda tekniken till att marknadsföra bristyrken framöver, så att en arbetssökande exempelvis kan pröva på att vara lokförare eller grävmaskinist.

– VR är en spännande teknik som gör att vi verkligen kan pröva på något, kliva in i en okänd värld och det känns otroligt verkligt, säger hon till TRR.

Fyra VR-set ska nu cirkulera runt till landets TRR-kontor där de kan användas vid olika jobbmässor och events.

Läs mer om vertikalodling och om Grönsak AB som odlar närproducerade örter med ny teknik.

TRR

Genom TRR, Trygghetsrådet, kan privatanställda tjänstemän som blivit uppsagda få hjälp att hitta ett nytt jobb.
Läs mer här

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Trots corona: ”Massvis med jobb att söka”

  Antalet tjänstemän som har sökt stöd hos TRR har nästan fördubblats under coronakrisen. Men det finns fortfarande gott om jobb att söka för dem som blir uppsagda.

 • Läs även...

  Antalet varsel ökar kraftigt

  Coronakrisen får allt större effekter på svensk ekonomi. Under andra veckan i mars ökade antalet varsel kraftigt. TRR beskriver situationen som exceptionell – och räknar med att effekten av krisen visar sig först om en månad.

 • Läs även...

  Sällsynt med storvarsel

  Det blir allt ovanligare med stora varsel. I stället arbetar företagen mer kontinuerligt med förändringar av verksamheten. En orsak kan vara att stora varsel skadar företagens varumärke.

 • Läs även...

  Konsulter riskerar gå miste om stöd

  Fordonstillverkaren AB Volvo har sagt upp avtal med 5 000 konsulter på grund av coronakrisen. Många av konsulterna är anställda på företag utan kollektivavtal vilket innebär att de inte har rätt till hjälp från TRR Trygghetsrådet.

 • Läs även...

  Diskriminering hindrar kvinnors företagande

  Endast en av tre företagare i Sverige är kvinnor. Outtalad diskriminering är en förklaring, enligt en ny rapport. Samtidigt visar statistik från Trygghetsrådet att allt fler kvinnor startar eget.

 • Läs även...

  Framtidens jobb – och så hög lön får du

  Trots höga löner har arbetsgivarna svårt att hitta rätt personal i många branscher. Bland annat inom IT och byggsektorn. Här är bristyrken där du tjänar bäst och sämst.

 • Läs även...

  Anders Ygeman: "Lyssna på de anställda"

  Under coronakrisen har arbetslivet tagit ett större digitalt kliv än på ett helt decennium. Det finns dock flera utmaningar. Kollega har mött digitaliseringsministern som ger sin bild av vad som behöver hända.

 • Läs även...

  Lägre lön för inhyrd personal under krisen

  En bemanningsanställd riskerar att få lägre korttidslön än andra anställda. Nu försöker Unionen få Tillväxtverket att ändra tillämpningen av lagen.

 • Läs även...

  Tuffa tider för många konsulter

  Konsulter får ofta ta smällen när krisen kommer. Under coronapandemin har tusentals konsulter varslats och tiotusentals permitterats. Värst är läget inom den tunga fordonsindustrin.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.