Annons
Annons
 • Nu har du chansen att prova på att vertikalodla i VR. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Bli vertikalodlare i VR

Publicerad 29 oktober 2019, kl 15:35

Om du blir av med jobbet och får hjälp av TRR för att komma vidare har du nu chansen att uppleva ett framtidsyrke i VR, Virtual Reality.

TRR Lab, som jobbar med innovationer med målsättningen att hitta nya lösningar för att underlätta omställningar, har nu tagit fram VR-filmer så att man med hjälp av VR-glasögon och hörlurar kan uppleva två framtidsyrken.

Ett är vertikalodlare, där man som praktikant får skörda sallad och örter som odlas i hyllsystem inomhus. Alternativet är att agera patient till en dna-coach som ger råd för hur man ska må bättre framöver.

Maria Lennström, ansvarig för TRR Lab, hoppas också kunna använda tekniken till att marknadsföra bristyrken framöver, så att en arbetssökande exempelvis kan pröva på att vara lokförare eller grävmaskinist.

– VR är en spännande teknik som gör att vi verkligen kan pröva på något, kliva in i en okänd värld och det känns otroligt verkligt, säger hon till TRR.

Fyra VR-set ska nu cirkulera runt till landets TRR-kontor där de kan användas vid olika jobbmässor och events.

Läs mer om vertikalodling och om Grönsak AB som odlar närproducerade örter med ny teknik.

TRR

Genom TRR, Trygghetsrådet, kan privatanställda tjänstemän som blivit uppsagda få hjälp att hitta ett nytt jobb.
Läs mer här

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
 • Läs även...

  Maria lämnade resebranschen efter 36 år

  Sedan coronan slog till har tiotusentals tjänstemän blivit av med sina jobb. Värst är det inom krisbranscherna hotell, restaurang, turism och flyg. Maria Hansson blev uppsagd efter 36 år i resebranschen – men har nu fått nytt jobb.

 • Läs även...

  Ingenjör omskolar sig till lärare

  Det är aldrig för sent att omskola sig. Det menar Peter Ejdestig som var elektriker som blev brandman, som blev helikopterinstruktör, som blev civilingenjör. Och nu ska han sätta sig i skolbänken för att hamna bakom katedern. 

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.