• Foto: Soeren Stache/TT

”Budgeten gynnar rika män”

Publicerad 18 september 2019, kl 13:22

”Verklighetsfrånvänd” och ”pyttipannabudget”. Här är några Twitterreaktioner efter dagens budgetpresentation.


Moderaterna: ”Samtidigt som det skjuts över hela Sverige satsar regeringen mer pengar på friår än på polisen i sin budget. Det är helt verklighetsfrånvänt. Sverige behöver kraftsamla mot skjutningarna och rusta ekonomin för sämre tider.”

Vänsterpartiet: ”De allra rikaste får det bättre, de som behöver välfärden mest får betala priset.”

Sverigedemokraterna: ”Regeringens pyttipannabudget missar de verkliga samhällsproblemen. De sänker skatten för de som tjänar mest och vill att vi ska jobba mindre. SD satsar på rättsväsendet och den kommunala välfärden.”

Kristdemokraterna: ”Sjukvården, äldreomsorgen och polisen i Sverige befinner sig i kris. Men regeringen Stefan Löfvens enskilt största satsning och reform i höstens budget är att sänka skatten för de som tjänar allra mest.”

Johan Pehrson (L), gruppledare: ”Ingvar Carlssons skattepolitik avseende marginalskatter beskrivs idag som extremt. Alla ekonomer som inte är utbildade på Kuba pekar på att lägre marginalskatter är central för svensk ekonomis funktionssätt på lång sikt.”

David Österberg
David Österberg
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Unionen: ”Staten ska inte betala hela lönen”

  Både Svenskt Näringsliv och Almega vill att staten ska betala hela lönekostnaden för krisande företag. Men Unionen tycker att 80 procents arbetstidsminskning är tillräckligt.

 • Läs även...

  Stor oro bland kulturarbetare

  Över 1 800 kulturarbetare har under mars månad anslutit sig till Unionens a-kassa. Det är ingen tvekan om att coronakrisen har en stor påverkan på kultursverige. En av dem som är oroliga för framtiden är Hanna Olsson Lanneberg på Uppsala Konsert & Kongress.

 • Läs även...

  ”Kan få arbetslöshet på 25 procent”

  Insatserna för att dämpa följderna av corona är långt ifrån tillräckliga. Det anser Stefan Koskinen på Almega, som tror att vi riskerar en arbetslöshet på mellan 20 och 25 procent om inte regeringen tar till kraftfulla åtgärder.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.