• Clas Ohlson varslar i Insjön. Foto: Henrik Montgomery / TT

Clas Ohlson varslar 80 tjänstemän

Publicerad 13 mars 2019, kl 16:07

I måndags lades ett varsel mot 80 tjänstemän på Clas Ohlson i Insjön. Unionenklubben håller tummarna för att detta blir det enda, men har ännu inte fått någon förhandlingsframställan från arbetsgivaren.

Det var i början av februari som de anställda vid butikskedjan Clas Ohlson fick beskedet att bolaget ämnade göra sig av med mellan 150-200 tjänster, framförallt i Insjön, där företagets huvudkontor och distributionscentral är belägna.  Nu i måndags, drygt en månad efter att nyheten släppts, lades ett varsel som gäller ett 80-tal tjänster på tjänstemannasidan.

– Det är klart att 80 är mycket bättre än 150, även om 80 är jättemånga här. Men vi vet ju inte var det här landar än, säger Rune Haglund, Unionenklubbens ordförande på Clas Ohlson i Insjön.

– Egentligen vet vi inte mer än vad vi visste för en månad sedan, varken vilka avdelningar som berörs eller vilka tjänster. Vi väntar fortfarande på en förhandlingsframställan från arbetsgivaren.

Läs mer: Hårt slag mot Clas Ohlson i Insjön

Anledningen till varslet var bland annat för att företaget ska ha rätt kompetens att möta förändringar som såväl digitalisering som ett förändrat köpmönster för med sig.  Kedjan levererade, enligt TT, ett resultat före skatt på 104 miljoner för tredje kvartalet och vd:n Lotta Lyrå förklarar sig nöjd med siffrorna.  Hon vill inte svara på om fler varsel i det så kallade Clas Ohlson plusprogrammet, är att vänta, men säger till TT att det krävs att bolagets omställningsarbete skyndas på för att möta detaljhandelns utveckling.

 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]

Skriv din kommentar

Du kan lämna kommentarer på denna sidan till 2019-04-03.

Namn och kontaktuppgifter är endast synligt för redaktionen.
Våra regler för kommentarer

Lediga jobb
 • Läs även...

  Varselvåg inte tecken på lågkonjunktur

  Den senaste månadens varsel i Skåne är inte början på en lågkonjunktur. I stället handlar det om strukturomvandlingar på grund av digitaliseringen.

 • Läs även...

  Klart att Sony varslar 200

  Sony Mobile Communication i Lund varslar 200 tjänster. Bland vissa anställda finns en oro för att hela företaget ska läggas ner. Men oron är inte befogad, enligt företagsledning.

 • Läs även...

  280 berörs när Transcom lämnar Umeå

  Transcom i Umeå flyttar till Eskilstuna och runt 280 anställda och konsulter berörs. Unionenklubben anser att underlaget är otillräckligt att ta ställning till och har nu kallat in en löntagarkonsult för att se över beslutet.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.