Annons
Annons
 • Clas Ohlson varslar i Insjön. Foto: Henrik Montgomery / TT

Clas Ohlson varslar 80 tjänstemän

Publicerad 13 mars 2019, kl 16:07

I måndags lades ett varsel mot 80 tjänstemän på Clas Ohlson i Insjön. Unionenklubben håller tummarna för att detta blir det enda, men har ännu inte fått någon förhandlingsframställan från arbetsgivaren.

Det var i början av februari som de anställda vid butikskedjan Clas Ohlson fick beskedet att bolaget ämnade göra sig av med mellan 150-200 tjänster, framförallt i Insjön, där företagets huvudkontor och distributionscentral är belägna.  Nu i måndags, drygt en månad efter att nyheten släppts, lades ett varsel som gäller ett 80-tal tjänster på tjänstemannasidan.

– Det är klart att 80 är mycket bättre än 150, även om 80 är jättemånga här. Men vi vet ju inte var det här landar än, säger Rune Haglund, Unionenklubbens ordförande på Clas Ohlson i Insjön.

– Egentligen vet vi inte mer än vad vi visste för en månad sedan, varken vilka avdelningar som berörs eller vilka tjänster. Vi väntar fortfarande på en förhandlingsframställan från arbetsgivaren.

Läs mer: Hårt slag mot Clas Ohlson i Insjön

Anledningen till varslet var bland annat för att företaget ska ha rätt kompetens att möta förändringar som såväl digitalisering som ett förändrat köpmönster för med sig.  Kedjan levererade, enligt TT, ett resultat före skatt på 104 miljoner för tredje kvartalet och vd:n Lotta Lyrå förklarar sig nöjd med siffrorna.  Hon vill inte svara på om fler varsel i det så kallade Clas Ohlson plusprogrammet, är att vänta, men säger till TT att det krävs att bolagets omställningsarbete skyndas på för att möta detaljhandelns utveckling.

 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Fler tjänstemän är arbetslösa

  Arbetslösheten fortsätter att öka på bred front – både på grund av att konjunkturen mattas av och strukturförändringar på arbetsmarknaden. Bland tjänstemännen drabbas de med administrativa tjänster särskilt hårt.

 • Läs även...

  Sämre tider för Scania

  Svag efterfrågan och sjunkande orderingång. Nästa år väntar tuffare tider för lastbilstillverkaren Scania.
  – Det är klart att det är trevligare att vara på uppåtgående, säger Mari Carlquist, Unionens klubbordförande.

 • Läs även...

  Minst nio månadslöner till varslade på Ikea

  Anställda på Ikea som blir övertaliga efter höstens storvarsel kommer att erbjudas ett avgångsvederlag på minst nio månadslöner. Enligt företaget kommer färre än de 560 varslade att förlora jobbet. Enligt Unionens representant är dock många medlemmar oroliga.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.