Annons
Annons

Arbetstillfällen som försvinner

Publicerad 7 april 2015, kl 10:58

Uppdrag granskning borde göra en sammanställningsdokumentär om hur många arbetstillfällen som har försvunnit utomlands för ingenjörer, callcenter, supportpersonal, konsulter och montörer. Ingen går säker i detta land.

Samtidigt som systemet  kring den s k "Arbetsförmedlingen" plågar människor i stället för att stödja, hjälpa och utbilda. Ta bara skämtet arbetsmarknadsutbildningar som exempel: det kan handla om en utbränd sjuksköterska som erbjuds omskolning i 3 månader till bilplåtslagare, grävmaskinist, professionell lokalvårdare eller kanske lastbilschaffis i den region där sådana behövs.

Om sjuksköterskan hamnar i FAS3 så får denne inte längre gå någon arbetsmarknadsutbildning.  Då är det släktforskning, måla stolar eller sortera andrahandsprylar som gäller. Den semester man får är 20 dagar och kan inte sparas. Man får gå en utbildning men då är det csn-medel som gäller, max 5 år enligt A-kassereglerna men här har lilla Arbetsförmedlingen en egen regel på 1 år.

Den som tar otillåten ledighet dvs "icke överhoppningsbar" förlorar sin A-kassa för all framtid.

Man blir nästan idiot på det här landet! Om man är sjuk, blir arbetslös plågas man till döds. Samtidigt som de rika kan renovera sina hus och lägenheter och göra avdrag, till och med utomlands - åtskilliga miljoner har gått till utländska företag som renoverat svenskars sommarhus i Spanien. Dessa högavlönade kan således göra både ränteavdrag, förlustavdrag och rot/rutavdrag. Skattepengar som vi alla har varit med om att betala via bensinskatter, moms, kommunalskatt etc. Samtidigt som Sveriges mjölkbönder går på "knä". Samtidigt som cancersjuka och utbrända ska "arbetsprövas". Allianspartierna har verkligen lyckats!  Till och med de fromma Kristdemokraterna med Jesus i spetsen stod bakom denna "Matteus-effekt", de som har mest får mer. Sossarna använde formuleringar som att "någonting håller på att gå sönder i det svenska folkhemmet". Många svenskar röstar i sin förvirring på svärmorsdrömmen Jimmy Åkesson eller ska vi kalla det för självmordsdrömmen.

Är det inte dags för eftertanke och handling!?Dags att de röd-gröna visar handlingskraft och retorik istället för att jaga småpengar och riskkapitalister. Dags för större omvälvningar i stil med locka hit företag som anställer människor, straffa företag ordentligt som lämnar landet, bättre stöd till arbetslösa, välfärdsjobb kallades det visst före valet.

Vilket Sverige vill vi ha om 50 år? Hur kommer vi att se på Sverige, SD, Stefan Ingves räntepolitik, Allianspartierna, Nuon-affären, North-landskandalen mm om 50 år? Vilket land vill vi ge kommande generationer? Är vi på väg att omstöpas till ett Schweiz med en massa holding- och finansbolag eller är vi på väg att bli ett U-land?
//Ebba Grön

Kommentarer

MYCKET BRA SKRIVET!

Skriv din kommentar

Kommentering av denna sidan upphörde 2015-04-28. Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på den här sidan.

 • Läs även...

  3 tecken på att vi går mot ljusare tider

  Det finns tydliga tecken på att vi snart går mot ljusare tider. Nästa år sjunker arbetslösheten, smittspridningen minskar och BNP ökar, enligt flera prognoser.

 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.