Annons
Annons
 • All personal på Thermo Fisher i Uppsala ska hålla sig hemma på grund av risk för Coronasmitta, enligt uppmaning från företaget. Foto: AP Photo, Stephan Savoia/AP Photo

Coronalarm stänger Uppsalaföretag

Publicerad 27 februari 2020, kl 11:41

700 anställda på Thermo Fisher i Uppsala har uppmanats att stanna hemma från jobbet. Anledningen uppges vara risk för Coronasmitta.

I morse när personalen på det amerikanska företaget Thermo Fisher anlände till jobbet i Uppsala kom de inte in i lokalerna – och fick vända hem. Under natten hade det gått ut en uppmaning från ledningen i USA om att all personal ska hålla sig hemma på grund av risk för Coronasmitta. Men informationen har i övrigt varit knapphändig.

– Vi vet inte så mycket i nuläget och får inte uttala oss, så jag har ingen kommentar, säger Helena Bohlin, ordförande i Unionenklubben på företaget.

Jobbar medarbetarna hemifrån?
– Alla har inte möjligheten att jobba hemifrån. Själv är jag hemma och ska ta det lite lugnt, säger Helena Bohlin.

Hur länge medarbetarna ska hålla sig hemma har arbetsgivaren inte gett någon information om. Enligt uppgifter till UNT kan medarbetarna på Uppsalaanläggningen ha blivit utsatta för smitta genom umgänge med en smittad person under en resa.

Läs mer: Då har du rätt till smittbärarpenning

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Så stöttar du en orolig kollega

  De flesta anställda känner någon form av oro kring effekterna av coronaviruset. Men det finns saker vi kan göra för att stötta varandra. Både som kollega och chef.

 • Läs även...

  Apoteken vädjar till politiker om corona

  Apoteksbranschen känner sig förbisedd när det gäller samhällets samordning i och med coronakrisen. Men på apoteket C W Scheele i Stockholm upplever apotekschefen att allt fungerar bra – trots att antalet kunder ökat.

 • Läs även...

  Mer träning är inte alltid bättre

  Tuffare träning är inte svaret på hur sjuktalen ska minska. Ibland räcker det att få folk att resa sig från skrivbordsstolen. På frågan hur skrivbordspotatisarna ska förmås att röra sig mer, står experterna dock ganska svarslösa.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.