Annons
Annons

Croupierer och servitörer yngst på arbetsmarknaden

Publicerad 8 maj 2012, kl 15:04

Croupierer är yngst, ämbetsmännen och politikerna är äldst. Någonstans däremellan kommer receptionister, maskinoperatörer och fjäderfäuppfödare. Vi talar om yrken med lägst och högst medelålder.

Tidningen Du&jobbet har med hjälp av SCB tagit fram uppgifter om medelåldern inom alla yrken på arbetsmarknaden.

De yngre jobbar som bank eller postkassörer, hovmästare, servitörer och fotomodeller, snittåldern ligger runt 31 år. Allra yngst medelålder hittar vi bland croupier som är i snitt 29 år. De lite äldre återfinns bland chefsjobben, körsnärer och tandsköterskor. Högst medelålder, 53 år, har höga ämbetsman och politiker.

Genomsnittåldern för samtliga yrken är 41 år.

Inom typiska manliga branscher är medelåldern lägre bland kvinnor än män. Till exempel är en kvinnlig brandman i snitt runt 30 år, motsvarande siffra för en man är 43 år. Samma sak gäller för kvinnodominerade yrken, medelåldern för en manlig telefonist är 30, för kvinnor 37 år.

Se hela listan

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Så ska Northvolt locka 3000 till helt ny industri

  Northvolt ska anställa 3 000 till sin batterifabrik i Skellefteå. Katarina Borstedt är chef för rekryteringen och den som ska locka arbetskraft till en industri ingen har erfarenhet av.

 • Läs även...

  Lönekostnader ersätts i nya krisstödet

  Nedstängningsstödet ska även omfatta lönekostnader. Det framgick i de nya krisåtgärderna för företag som regeringen presenterade under tisdagen.

 • Läs även...

  Chefen som bara anställer hundar

  Knarksmugglare och beväpnade bovar må ta sig i akt när hundföraren Maria Delin och hennes fyrbenta detektiver drar ut på uppdrag. Deckarteamet tillbringar både jobb och fritid tillsammans och drivs av ett stort rättspatos.