Annons
 • Therese Arroyo, Tashmina Berdini och Unionenklubbens styrelse på Volvo Personvagnar AB är årets jobbhjältar! Foto: Patrik Nygren

De är årets jobbhjältar

Publicerad 8 juni 2017, kl 10:46

Modiga, påhittiga och värvande. Varje år uppmärksammar Unionen förtroendevalda och klubbar som gjort något utöver det vanliga. Här är årets tre vinnare!

Årets Eldsjäl, är Unionens utmärkelse för ett dagligt fackligt arbete utöver det vanliga. I år gick priset till Therese Arroyo, klubbordförande på Braathens Regional Aviation AB. Hon tilldelas utmärkelsen för sina insatser vid förhandlingar och värvande arbete - tack vare Therese Arroyo har nästan hela kabinkåren blivit medlemmar i facket. Enligt juryn lyckas hon "med fingertoppskänsla balansera kollegornas behov och utveckling med en förståelse för företagets framtida positiva utveckling."

Priset som Årets uppstickare ges till en person som har nått framgång i en facklig fråga på kort tid. Det här året föll juryns val på Tashmina Berdini på Academic Work Consulting AB som varit drivande i att få igång en fungerande facklig verksamhet på företaget. "Trots att hon inte har tidigare facklig erfarenhet tog Tashmina rollen som ordförande och har arbetat engagerat i kontakterna med arbetsgivaren och för att pusha och engagera ledamöterna i styrelsen för deras egen och klubbens utveckling.", skriver juryn i sin motivering.

Priset som Årets nytänkare handlar om nya arbetssätt, strategier eller samarbeten som har gett goda resultat. I år tilldelades det styrelsen i Unionenklubben på Volvo Personvagnar AB. Klubben tilldelas utmärkelsen för sina modiga och framåtblickande grepp för att öka sin synlighet på arbetsplatsen.

Läs juryns motivering här.

Läs mer: 2016 års vinnare

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

 • Läs även...

  "Vi har alltid varit stridbara"

  På Sveriges Radio, SVT och UR gör sig fackklubbarna redo för 75-årsfirande. Eftersom företaget inte har kunnat konkurrera med höga löner har facket kämpat för bra arbetstider och villkor.

 • Läs även...

  Färre klubbar trots medlemsökning

  Större inflytande på arbetsplatserna. Det är en av Unionens viktigaste målsättningar. Men trots en stor medlemsökning har antalet klubbar och förtroendevalda minskat rejält. Det visar en genomgång som Kollega har gjort.

 • Läs även...

  Han tar över Svenskt Näringsliv

  Jan-Olof Jacke, vd för Astra Zeneca blir ny vd för Svenskt Näringsliv.
  – Det är en klok man som förstår vikten av bra dialog och det hoppas jag att han lyckas föra vidare hos Svenskt Näringsliv, säger Mikael Hansson, ordförande för Unionenklubben på Astra Zeneca i Mölndal

 • Läs även...

  Årets jobbhjältar prisades

  En klubbordförande som varit med och räddat jobb i Kiruna, en klubb som enat sina medlemmar och ett arbetsplatsombud som vänt opinionen mot facket till en partner man kan lita på. Under måndagen prisades Unionens jobbhjältar.

 • Läs även...

  ”Facken är dåliga på att förhandla om pengar”

  Fler anmäler sexuella trakasserier efter Metoo-rörelsen. Men den som vill ha ersättning från arbetsgivaren ska vända sig till en advokat – inte till facket – enligt advokat Michael Fischbein.

 • Läs även...

  Nya jobbhjältar korade

  En majoritet Skåne med inslag av Värmland. Så beskriver årets uppstickare sig och de andra två jobbhjältarna som under måndagen prisades av Unionen för sina fackliga bedrifter

 • Läs även...

  Kollegas mest lästa 2018

  Har du inte hängt med ordentligt under det senaste året? Kollega har samlat sina mest lästa nyheter, reportage och tips om arbetslivet från 2018.

 • Läs även...

  Grattis alla arbetsmiljöombud!

  De jobbar ofta i det tysta och får inte så mycket beröm för sina bedrifter. Men gör ett oerhört viktigt arbete. I dag är det arbetsmiljöombudens dag.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.