Annons
Annons
 • Therese Arroyo, Tashmina Berdini och Unionenklubbens styrelse på Volvo Personvagnar AB är årets jobbhjältar! Foto: Patrik Nygren

De är årets jobbhjältar

Publicerad 8 juni 2017, kl 10:46

Modiga, påhittiga och värvande. Varje år uppmärksammar Unionen förtroendevalda och klubbar som gjort något utöver det vanliga. Här är årets tre vinnare!

Årets Eldsjäl, är Unionens utmärkelse för ett dagligt fackligt arbete utöver det vanliga. I år gick priset till Therese Arroyo, klubbordförande på Braathens Regional Aviation AB. Hon tilldelas utmärkelsen för sina insatser vid förhandlingar och värvande arbete - tack vare Therese Arroyo har nästan hela kabinkåren blivit medlemmar i facket. Enligt juryn lyckas hon "med fingertoppskänsla balansera kollegornas behov och utveckling med en förståelse för företagets framtida positiva utveckling."

Priset som Årets uppstickare ges till en person som har nått framgång i en facklig fråga på kort tid. Det här året föll juryns val på Tashmina Berdini på Academic Work Consulting AB som varit drivande i att få igång en fungerande facklig verksamhet på företaget. "Trots att hon inte har tidigare facklig erfarenhet tog Tashmina rollen som ordförande och har arbetat engagerat i kontakterna med arbetsgivaren och för att pusha och engagera ledamöterna i styrelsen för deras egen och klubbens utveckling.", skriver juryn i sin motivering.

Priset som Årets nytänkare handlar om nya arbetssätt, strategier eller samarbeten som har gett goda resultat. I år tilldelades det styrelsen i Unionenklubben på Volvo Personvagnar AB. Klubben tilldelas utmärkelsen för sina modiga och framåtblickande grepp för att öka sin synlighet på arbetsplatsen.

Läs juryns motivering här.

Läs mer: 2016 års vinnare

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Osjälviskhet lönar sig

  Börja bry dig om andra. Det kan vara ett fungerande tips för den som vill ha högre lön, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Electrolux utreder varför 70 fick sluta efter coronaprotest

  Nyligen blev 70 anställda vid Electrolux fabrik i Mexiko av med jobbet sedan de protesterat mot att skyddsåtgärderna mot corona inte var tillräckliga på arbetsplatsen. Nu har företaget inlett en intern utredning om vad som hände på fabriken.

 • Läs även...

  Kollegas mest lästa 2018

  Har du inte hängt med ordentligt under det senaste året? Kollega har samlat sina mest lästa nyheter, reportage och tips om arbetslivet från 2018.

 • Läs även...

  Grattis alla arbetsmiljöombud!

  De jobbar ofta i det tysta och får inte så mycket beröm för sina bedrifter. Men gör ett oerhört viktigt arbete. I dag är det arbetsmiljöombudens dag.