Annons

De dödas samtal

Publicerad 16 april 2013, kl 10:37

Minoutaur

 Två gånger ger mig boken De dödas samtal en rejäl magspark - på första sidan och på sista. I förordet får jag veta att världens bästa deckarförfattare Reginald Hill har dött! Jag har missat detta utomordentligt sorgliga faktum och försöker läsa fortsättningen snuttvis för att dra ut på njutningen så länge som möjligt.  Aldrig mer kommer jag att få kuckla åt den burdusa polisen Dalziel och hans sympatiske sidekick Pascoe.  I De dödas samtal sker en lång rad märkliga mord. I början ser de ut som olyckor, om de inte vore för de detaljerade texter som dyker upp på ett bibliotek och tycks vara skrivna av mördaren. Som vanligt är det underhållande, nervkittlande och skitsmart i perfekt balanserade doser. 

Sedan kommer magspark nummer två - här är ett slut som får mig att börja fundera på gravskändning alternativt att ta kontakt med ett medium för ha ett eget allvarligt samtal med de döda. Innan jag hinner bränna ner förlaget i frustration så inser jag att De dödas samtal inte är Hills absolut sista, utan att man av någon underlig anledning publicerat hans Dalzielböcker i kronologisk oordning.  Det finns en fortsättning.  Tack! Och nu hoppas jag bara att översättaren får tummen ur så att jag snart kan kasta mig över uppföljaren. 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  De mobbades röst

  Kollegas reportage om mobbning i arbetslivet har väckt många reaktioner. Här är några läsares erfarenheter.

 • Läs även...

  Drabbad av bore out

  Har du så lite att göra på jobbet att du blir håglös? Så känner många kontorsanställda i dag. Men det är inget man talar högt om, trots att ”bore out” till och med kan göra dig sjuk.

 • Läs även...

  New York nästa för Unionen

  Nästa vecka öppnar Unionen ett pop up-kontor i New York. Syftet är att peka på vikten av att hålla koll på vad som händer med pension och trygghetsförsäkringar när man jobbar utomlands.

 • Läs även...

  Kollega söker redaktionssekreterare

  Vill du vara med och leda arbetet på Sveriges största fackförbundstidning? Brinner du för arbetsmarknadsjournalistik? Då är du kanske rätt person att komma och jobba med oss. Vi söker en redaktionssekreterare till redaktionen för Kollega, Chef & Karriär och kollega.se.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.