Dmitrij Gluchovskij

Publicerad 20 juni 2012, kl 14:47

Pocketförlaget

 Vid ett besök i Ryssland undvek jag tunnelbanan eftersom alla bestämt hävdade att man garanterat blev rånad där. Efter att ha läst Metro 2033 ångrar jag mig bittert - det hade varit värt ett rån. Aldrig tidigare har jag fascinerats så av en miljö från en fiktiv bok. Trots att det är en science fiction som utspelar sig i en postapokalyptisk värld där en spillra av mänskligheten överlevt atomkatastrofen genom att stanna i Moskvas tunnelbanenät, så lär miljön vara autentisk - om man bortser från en del spöken, mutanter och galna fundamentalister som huvudpersonen Artiom bland många andra möter på sin odyssé i tunnlarna. Där precis vad som helst kan hända och även händer. Gastkramande och nervslitande till sista stationen.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Dålig koll på pension vid utlandsjobb

  Med en oavslutad examen i japanska i bagaget var inte möjligheterna stora på den svenska arbetsmarknaden för Pontus Nylén. Jobbet på Ikea Japan blev hans väg in.

 • Läs även...

  Beredd? Här kommer AI

  De kan redan köra bilar, spåra cancer och slå oss i schack. Men vad händer om datorerna en dag blir så smarta att de tar över världen? Vem vet, vi kanske redan är deras hjälplösa, förslavade offer?

 • Läs även...

  Därför når inte kvinnor toppositioner

  Är du en av dem som alltid tar på dig att föra protokoll på möten? Sluta med det, uppmanar professor Lise Vesterlund, som forskat på varför kvinnor inte når de högsta positionerna.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  50 år senare - så siade experterna om framtiden

  Det är inte helt lätt ens för experter att sia om hur livet kommer att te sig om några årtionden. Det framgår med all önskvärd tydlighet av en forskningsrapport från 1969.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.