Annons
Annons

Dmitrij Gluchovskij

Publicerad 20 juni 2012, kl 14:47

Pocketförlaget

 Vid ett besök i Ryssland undvek jag tunnelbanan eftersom alla bestämt hävdade att man garanterat blev rånad där. Efter att ha läst Metro 2033 ångrar jag mig bittert - det hade varit värt ett rån. Aldrig tidigare har jag fascinerats så av en miljö från en fiktiv bok. Trots att det är en science fiction som utspelar sig i en postapokalyptisk värld där en spillra av mänskligheten överlevt atomkatastrofen genom att stanna i Moskvas tunnelbanenät, så lär miljön vara autentisk - om man bortser från en del spöken, mutanter och galna fundamentalister som huvudpersonen Artiom bland många andra möter på sin odyssé i tunnlarna. Där precis vad som helst kan hända och även händer. Gastkramande och nervslitande till sista stationen.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Många tar bilen till jobbet av gammal vana

  De flesta som jobbpendlar med bil väljer bilen av gammal vana. Därför bör man fokusera på psykologiska faktorer om man vill få folk att byta transportmedel. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.