Dra i nödbromsen någon!

Publicerad 3 augusti 2015, kl 13:27

Privatiseringar och valfrihet har länge varit i ropet men hur ser det ut egentligen? Den arbetslöse är fri att välja FAS3-anordnare....vilket skämt! De utförsäkrade är fria att begå självmord eller utsättas för Arbetsförmedlingen.

Asylsökande, sjukskrivna, arbetslösa, åldringar har blivit en handelsvara i det demokratiska landet Sverige. Enligt uppgift i DI tjänar den kände entreprenören Bert Karlsson 131 miljoner kronor på asylboende. Attendo tjänar ännu mer. Skattemedel går rakt ner i fickan på lyhörda entreprenörer.

Någon skulle behöva dra i nödbromsen, hoppet stod till den nya regeringen men än har inget hänt.
//Iris

Lediga jobb
 • Läs även...

  Få tar ut all a-kassa

  Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Nytt råd ska värna den svenska modellen i EU

  Fack och arbetsgivare går ihop för att slå vakt om den svenska arbetsmarknadsmodellen på EU-nivå. I ett nybildat råd samsas företrädare från huvudorganisationerna inom privat sektor.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.