Annons

Drabbade i Västmanland får hjälp av företag

Publicerad 6 augusti 2014, kl 11:27

Mängder av företag, både lokala och utanför det brinnande området i Västmanland, har erbjudit sin hjälp på olika sätt. Ett av dem är Dalatravet i Romme som ställer ett hundratal stallplatser till förfogande för evakuerade hästar.

 

Carola Gunnarsson, vice ordförande i Salas kommunstyrelse, som sitter med i krisledningsnämnden, har ingen samlad bild över vilka företag som ställer upp med vad, men vittnar om att intresset för att bidra med hjälp är enormt.

- Det är helt enastående att se hur både enskilda och mängder med företag ställer upp med mat, förnödenheter, verktyg, transporter och hjälper till med vad de kan. Det är en otrolig uppslutning och jag är helt överväldigad, säger hon.

Ett av de företag som erbjudit sin hjälp är Dalatravet i Romme. Travet har upprättat en jourlinje för evakuerade som behöver akut stallplats.

- I måndags kväll blev jag uppringd av en förtvivlad hästägare utanför Norberg som blivit uppmanad att evakuera och inte hade någonstans att ta vägen med sina hästar.  Jag tänkte att det kanske fanns fler i samma situation, så jag gick ut och erbjöd temporära boxar, säger Mats Hedbom, ordförande och tillika vd för Dalatravet.

Travet kan skrapa fram ett hundratal stallplatser men har ännu inte tagit emot någon evakuerad häst. Däremot har man hjälpt till att förmedla kontakter till stall som ligger närmare de drabbade området.

- En av våra styrelsemedlemmar har till exempel tagit emot tolv hästar i sitt stall i Avesta. Och branden är inte över än. Det kan vara en trygghet för folk att möjligheten finns att ställa hästarna här, säger Mats Hedbom.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Mellansvenska företag ropar efter kompetens

  Suget efter arbetskraft är stort, framförallt i mellersta Sverige, visar en ny undersökning. Unionens regionchef i Värmland är inte överraskad.

 • Läs även...

  Företag gillar svenska modellen

  De flesta jobbar på företag med kollektivavtal. Än så länge. Om det ska förbli så måste avtalen göras än mer attraktiva för arbetsgivarna menar Arbetsmarknadsekonomiska rådet, AER. Men det är ett feltänk, menar Unionens ordförande Martin Linder.

 • Läs även...

  Tusentals kan bli utan pensionsavtal

  Nyligen sa arbetsgivarna upp ett pensionsavtal som gäller Unionenmedlemmar på kooperativa företag och inom den ideella sektorn. Ett förhastat beslut, anser facket enligt vilket ett nytt avtal inte skulle ge medlemmarna några fördelar.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Många företag bryter mot lagen

  Fyra av tio företag bryter mot lagen om årlig lönekartläggning, visar Unionens nya undersökning som bygger på svar från förbundets klubbar. Ett företag som lever upp till kraven i lagen är verktygstillverkaren Pressmaster i Älvdalen.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.