Drabbade i Västmanland får hjälp av företag

Publicerad 6 augusti 2014, kl 11:27

Mängder av företag, både lokala och utanför det brinnande området i Västmanland, har erbjudit sin hjälp på olika sätt. Ett av dem är Dalatravet i Romme som ställer ett hundratal stallplatser till förfogande för evakuerade hästar.

 

Carola Gunnarsson, vice ordförande i Salas kommunstyrelse, som sitter med i krisledningsnämnden, har ingen samlad bild över vilka företag som ställer upp med vad, men vittnar om att intresset för att bidra med hjälp är enormt.

- Det är helt enastående att se hur både enskilda och mängder med företag ställer upp med mat, förnödenheter, verktyg, transporter och hjälper till med vad de kan. Det är en otrolig uppslutning och jag är helt överväldigad, säger hon.

Ett av de företag som erbjudit sin hjälp är Dalatravet i Romme. Travet har upprättat en jourlinje för evakuerade som behöver akut stallplats.

- I måndags kväll blev jag uppringd av en förtvivlad hästägare utanför Norberg som blivit uppmanad att evakuera och inte hade någonstans att ta vägen med sina hästar.  Jag tänkte att det kanske fanns fler i samma situation, så jag gick ut och erbjöd temporära boxar, säger Mats Hedbom, ordförande och tillika vd för Dalatravet.

Travet kan skrapa fram ett hundratal stallplatser men har ännu inte tagit emot någon evakuerad häst. Däremot har man hjälpt till att förmedla kontakter till stall som ligger närmare de drabbade området.

- En av våra styrelsemedlemmar har till exempel tagit emot tolv hästar i sitt stall i Avesta. Och branden är inte över än. Det kan vara en trygghet för folk att möjligheten finns att ställa hästarna här, säger Mats Hedbom.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Klarar du Kollegas kuliga sloganquiz?

  En del är så bra att vi aldrig glömmer dem. Andra minns vi ändå och några har vi glömt. Hur bra är du på företagens slogans? Testa dina kunskaper i Kollegas sloganquiz!

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Frilans Finans startar "gul" fackklubb

  Företaget Frilans Finans och Unionen har diskuterat möjligheten att teckna kollektivavtal. Men parterna stod för långt ifrån varandra. Nu har företaget startat en gul fackklubb.

 • Läs även...

  Mellansvenska företag ropar efter kompetens

  Suget efter arbetskraft är stort, framförallt i mellersta Sverige, visar en ny undersökning. Unionens regionchef i Värmland är inte överraskad.

 • Läs även...

  Partierna om: Psykosocial arbetsmiljö

  Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

 • Läs även...

  Han tar över Svenskt Näringsliv

  Jan-Olof Jacke, vd för Astra Zeneca blir ny vd för Svenskt Näringsliv.
  – Det är en klok man som förstår vikten av bra dialog och det hoppas jag att han lyckas föra vidare hos Svenskt Näringsliv, säger Mikael Hansson, ordförande för Unionenklubben på Astra Zeneca i Mölndal

 • Läs även...

  Många tar bilen till jobbet av gammal vana

  De flesta som jobbpendlar med bil väljer bilen av gammal vana. Därför bör man fokusera på psykologiska faktorer om man vill få folk att byta transportmedel. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.