Annons
Annons
  • Foto: Pressmaster/Colourbox

Dustin tecknar kollektivavtal

Publicerad 21 juni 2017, kl 11:31

Första maj tecknade Dustin Sverige AB kollektivavtal med Unionen. Dustin är en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter och tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Bolaget har omkring 900 medarbetare.

– Fler och fler arbetsgivare börjar se fördelarna med att man tillsammans med facket delar på ansvaret. Att ta med alla perspektiv på hur organisationen fungerar ger bättre beslut. Löneprocessen blir också mer rättvist, säger Thomas Tholin, ombudsman på Unionen Stockholm.

Dustin gick redan 2014 med i arbetsgivarorganisationen Almega men förhalade att teckna kollektivtal eftersom man hade en annan tjänstepensionslösning. Efter en signal från Handelsanställdas förbund begärde Unionen inkoppling av kollektivavtalet.

– Nu börjar arbetet med att bilda klubb, värva medlemmar och hjälpa till med förhandlingar i pensionsfrågan, säger Thomas Tholin. Det är viktigt att det inom IT-branschen finns ett ökande intresse för kollektivavtal. Traditionellt har vi ju inte samma täckningsgrad där som inom industrin.

Cajsa Högberg
[email protected]

Lediga jobb