• Foto: Volker Hartmann/AP

Eon varslar 30 i Sollefteå

Publicerad 14 mars 2019, kl 13:29

Elbolaget Eon varslar närmare 50 personer i Sollefteå, Norrköping och Malmö. Värst drabbas Sollefteå där kundtjänsten ska minskas med en fjärdedel.

Enligt Unionens koncernfackordförande Mats Ekblom är det den låga personalomsättningen i Sollefteå som är orsaken till att fler drabbas där än på de andra orterna.

– I Malmö och Norrköping har folk sagt upp sig och sökt sig till andra arbetsplatser men i Sollefteå finns inte mycket annat att välja på. Det är mestadels yngre som nu kommer att varslas, säger han.
– När jag var där pratade jag med en medlem som just hade skrivit på kontrakt för ett hus när varslet kom. Det är ju inte roligt.

I Norrköping väntas 10-15 personer förlora jobbet, i Malmö cirka 10 och i Sollefteå mellan 25 och 30.
– Tidigare fanns det en oro för att kontoret i Sollefteå skulle stängas helt, säger Mats Ekblom.

Förutom dem som nu varslas kommer många medarbetare att få erbjudande om avtalspension och förtidspension. Orsaken till varslen är digitaliseringen.
­– Man styr mer och mer av kundernas frågor digitalt. Våra förhoppningar är att förhandlingarna ska vara klara den 10:e april, säger Mats Ekblom.

Sofia Broomé
[email protected]

Skriv din kommentar

Du kan lämna kommentarer på denna sidan till 2019-04-04.

Namn och kontaktuppgifter är endast synligt för redaktionen.
Våra regler för kommentarer

Lediga jobb
 • Läs även...

  Clas Ohlson varslar 80 tjänstemän

  I måndags lades ett varsel mot 80 tjänstemän på Clas Ohlson i Insjön. Unionenklubben håller tummarna för att detta blir det enda, men har ännu inte fått någon förhandlingsframställan från arbetsgivaren.

 • Läs även...

  200 tjänster försvinner från Ica

  200 tjänstemän på Ica Sverige blir av med jobbet. Pengarna som företaget sparar ska användas till robotar och automatisering.

 • Läs även...

  BRA varslar personal

  Flygbolaget BRA vill säga upp 44 anställda som jobbar med incheckning och ombordstigning vid flygplatserna i Malmö, Göteborg, Ängelholm och Visby. Av dessa har 13 personer varslats om uppsägning medan företaget sannolikt vill outsoursa de övriga.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.