Annons
Annons

Ett märkligt system

Publicerad 8 juni 2015, kl 09:50

Varför hjälper inte Arbetsförmedlingen människor tillbaka till arbete? Varför placerar man arbetslösa i FAS3 - ett kränkande system som liknar samhällstjänst?

Varför har man inte anställt fler som arbetar med SIUS (Särskilt introduktions- och uppföljningsstöd) på arbetsförmedlingen som kan hjälpa människor tillbaks till arbetslivet? Varför gör inte politikerna mer för att behålla jobb i Sverige, öka anställningstryggheten?

Det hela är ett politiskt misslyckande. Lösningen förr hette DEVALVERING, att göra kronan billigare och gynna exportindustrin. Det verkar helt kört för Sverige! Utkonkurrerade av Kina och Indien. På väg mot samma avgrund som Grekland. De rika och tursamma blir rikare och bygger in sig i ghetton.

Socialdemokratin är en blek skugga av vad de var en gång i tiden. Socialdemokraterna kunde göra sitt jobb när industrin skrek efter anställda och körde slut på sin personal med dåliga arbetsvillkor. Idag skriker inte industrin efter personal men de kör slut på den med maxtrimmade organisationer. Inte bara industrin även utbildningssektor, sjukvård och övrig offentlig verksamhet bränner ut sin personal på löpande band.

Och politikerna står handfallna och förvånade. Antalet övertidstimmar motsvarar 100.000 arbetstillfällen. Antalet arbetslösa är över 400.000. Lastbilschaufförer demonstrerar för lönedumpning och snedvriden konkurrens. Alliansen har misslyckats totalt och de röd-gröna verkar handlingsförlamade. Men det är ändå Sveriges tafatta medborgare som demokratiskt har skapat den rådande politiska ordningen med SD som trea. Man har bra lust att lämna detta land!
//annastina

 • Läs även...

  3 tecken på att vi går mot ljusare tider

  Det finns tydliga tecken på att vi snart går mot ljusare tider. Nästa år sjunker arbetslösheten, smittspridningen minskar och BNP ökar, enligt flera prognoser.

 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.