Annons

Fallet

Publicerad 3 april 2013, kl 13:11

Översättning av Eva Larsson. Norstedts.

 Handlingen i Nio Drakar som kom härom året kändes överdriven och orealistisk och jag bestämde jag mig för att sluta läsa om polisgubben Harry Bosch. Ändå sitter jag här och nästan njuter av Fallet. Harry är rätt trivsam ändå. Han närmar sig pensionen (kanske också Connelly) och får två nya fall.

Ett är från slutet av 80-talet och som kan tas upp igen med hjälp av DNA. Snart visar det sig dock att den som lämnat spåren efter sig omöjligen kan vara mördaren. Det andra fallet måste han lösa skyndsamt: Politikern Irvin Irvings son har hittats död, efter ett fall från en hotellbalkong. Bosch och Irvings vägar har mötts åtskilliga gånger och de är allt annat än vänner, ändå vill denne politiker ha just Bosch som utredare.

Precis som i Connellys Prövningen, där huvudpersonen är Harrys halvbror, är berättartekniken annorlunda och mer uppfriskande jämfört med till exempel Nio Drakar. Det är mindre utdragen action (skönt) och mer beskrivande (bra ibland, tröttsamt ibland). Antagligen ses vi igen, Harry!

Eva Karlsson
Lediga jobb
 • Läs även...

  De mobbades röst

  Kollegas reportage om mobbning i arbetslivet har väckt många reaktioner. Här är några läsares erfarenheter.

 • Läs även...

  Unionen kräver fler satsningar på kompetens

  Regeringen satsar 20 miljoner kronor på korta högskolekurser som ska locka medelålders till vidareutbildning. Unionen välkomnar pilotprojektet.
  – Det är bra att man gör något men det är inte tillräckligt, säger Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen.

 • Läs även...

  Dålig koll på pension vid utlandsjobb

  Med en oavslutad examen i japanska i bagaget var inte möjligheterna stora på den svenska arbetsmarknaden för Pontus Nylén. Jobbet på Ikea Japan blev hans väg in.

 • Läs även...

  Radikalt förslag: "Mobbning borde vara straffbart"

  Mobbare bör få böter eller fängelse. Det menar Organisation mot mobbning.

 • Läs även...

  Många företag bryter mot lagen

  Fyra av tio företag bryter mot lagen om årlig lönekartläggning, visar Unionens nya undersökning som bygger på svar från förbundets klubbar. Ett företag som lever upp till kraven i lagen är verktygstillverkaren Pressmaster i Älvdalen.

 • Läs även...

  Tusentals kan bli utan pensionsavtal

  Nyligen sa arbetsgivarna upp ett pensionsavtal som gäller Unionenmedlemmar på kooperativa företag och inom den ideella sektorn. Ett förhastat beslut, anser facket enligt vilket ett nytt avtal inte skulle ge medlemmarna några fördelar.

 • Läs även...

  Kollega söker redaktionssekreterare

  Vill du vara med och leda arbetet på Sveriges största fackförbundstidning? Brinner du för arbetsmarknadsjournalistik? Då är du kanske rätt person att komma och jobba med oss. Vi söker en redaktionssekreterare till redaktionen för Kollega, Chef & Karriär och kollega.se.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.