Annons
Annons
 • Helena Ingvarsdotter, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Christopher Hunt

Farligt med drömjobb ...

Publicerad 2 oktober 2019, kl 14:08

Jag har precis börjat på drömjobbet. Det är i alla fall enligt mig det enda rimliga sättet att beskriva tjänsten som chefredaktör för Sveriges största fackförbundstidning.

En fri fackförbundsjournalistik som för medlemmarnas skull bevakar och granskar arbetsmarknaden är en viktig del av vår demokrati. Här kan du göra din röst hörd. Tveka inte att ta kontakt och berätta vad du vill läsa om!

Såklart är inte varje arbetsdag rosenskimrande. Själv har jag vid två tillfällen genom åren varit nära att bli sjuk av jobbet. En gång då att göra-listorna blev meterlånga och jag försökte ha koll på allt trots för hög belastning. En annan gång när uppdraget var otydligt och tilliten brast.

Att älska sitt jobb kan paradoxalt nog bli farligt. Så var det för Rickard. Bara 26 år gammal kollapsade han av stress. Och han är inte ensam – enligt forskare ökar utbrändheten mest bland unga.

Läs mer: "Jag älskade mitt jobb"

Vi sitter fast i en struktur som leder till ett sorgligt slöseri med människor och pengar. Vi måste bryta mönstret, och arbetsgivarna behöver gå först – de ska enligt lag förebygga stress i arbetslivet. Ingen borde som Rickard behöva gå från drömjobb till mardröm.

Helena Ingvarsdotter
[email protected]
@ingvarsdotter
Lediga jobb
 • Läs även...

  Gör din röst hörd!

  I dessa tuffa tider har facket mycket stor betydelse. Till exempel genom att teckna kollektivavtal om korttidspermitteringar för att rädda företag och jobb. Och för att hålla emot när näringslivet håller omotiverat hårt i lönepengarna.

 • Läs även...

  Coronakrisen ställer krav på ledarskapet

  Coronakrisen gör att många av oss leder på distans. Omställningen är en utmaning, inte minst arbetsmiljöansvaret. Klarar jag att leva upp till det? Hur mår medarbetarna – egentligen?

 • Läs även...

  Sökes: Halvrisiga kvinnor

  Som kvinna och chef kan en ju bli glad över att kvinnor visar sig vara bättre chefer än män. En klapp på den egna axeln liksom. Men egentligen är det ju mest ledsamt eftersom det framför allt visar att männen fortfarande är normen för hur vi tänker att chefer ska vara.