Annons
Annons

Fel man på fel plats

Publicerad 9 mars 2016, kl 13:35

Jag förundras över vad allianspartierna lyckades åstadkomma i Sverige och att de lyckades hålla sig kvar vid makten i 8 år.

I nättidningen arbetarskydd kan man läsa hur allianspartierna bantade ner arbetsmiljöverket, la ner stressmottagningen på Danderyds sjukhus och även arbetslivsinstitutet i det dolda nästan utan någon insyn från media och detta har skett samtidigt som sjukskrivningarna orsakade av dålig arbetsmiljö och stress ökar. Med det är ju klart som korvspad att man dessutom gjorde det omöjligt för de drabbade att sjukskriva sig. Detta var väl inget som allianspartierna gick till val på precis, det doldes onekligen bra under de fina och lovande rubrikerna som gick under rubrikerna "alla behövs", "arbetslinjen" och "det nya arbetarpartiet". De som hade jobb tystades ned med det så kallade jobbskatteavdraget, några hundralappar extra i plånboken och tusenlappar till de som tjänar mest. Jag förstår att det kan vara ganska svårt att förstå denna osolidariska politik när man är ung och oerfaren eller när man har bra lön eller stressar i arbetslivet så att man inte har tid att sätta sig in i konsekvenserna. Reinfeldt gjorde väl ett imponerande och stabilt intryck med sin verbala förmåga som få besitter. Fel man på fel plats och med fel värderingar är min åsikt.

Och så lite om SD - ta en extra funderare vad de kan göra för Sverige, är det inte så att denna inställning egentligen bottnar i rädsla för andra nationaliteter och religioner? Rädsla är inget bra när man ska fatta sunda beslut, många misstag har begåtts i historien på grund av detta!  Jag hoppas att alla svenskar tar med sig denna erfarenhet i framtiden vid nästa val.
//Linnea

Lediga jobb
 • Läs även...

  Unionen kritiskt till ingångsavdrag

  Sänk arbetsgivaravgiften för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, föreslår regeringen. En dålig idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Varslet slår hårt mot långtidsarbetslösa

  Arbetsförmedlingen varslar var tredje anställd, sammanlagt 4 500 medarbetare, på grund av minskat ekonomiskt anslag.
  – Det är mycket allvarligt för alla som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger TCO:s samhällspolitiska chef Samuel Engblom.

 • Läs även...

  Storstäderna slukar jobben

  Häften av alla de jobb som vuxit fram i den privata sektorn hamnar i storstadsregionerna. Det visar en ny undersökning från Stockholms handelskammare.

 • Läs även...

  Ny funktion ska minska sjukskrivningar

  Det kan ta lång tid att komma igen efter att ha gått in i väggen. Men tack vare rehabkoordinatorn på pappersbruket Billerud Korsnäs blev Lottas sjukfrånvaro kort. Insatserna fick även positiva effekter på arbetsplatsen.