Fel man på fel plats

Publicerad 9 mars 2016, kl 13:35

Jag förundras över vad allianspartierna lyckades åstadkomma i Sverige och att de lyckades hålla sig kvar vid makten i 8 år.

I nättidningen arbetarskydd kan man läsa hur allianspartierna bantade ner arbetsmiljöverket, la ner stressmottagningen på Danderyds sjukhus och även arbetslivsinstitutet i det dolda nästan utan någon insyn från media och detta har skett samtidigt som sjukskrivningarna orsakade av dålig arbetsmiljö och stress ökar. Med det är ju klart som korvspad att man dessutom gjorde det omöjligt för de drabbade att sjukskriva sig. Detta var väl inget som allianspartierna gick till val på precis, det doldes onekligen bra under de fina och lovande rubrikerna som gick under rubrikerna "alla behövs", "arbetslinjen" och "det nya arbetarpartiet". De som hade jobb tystades ned med det så kallade jobbskatteavdraget, några hundralappar extra i plånboken och tusenlappar till de som tjänar mest. Jag förstår att det kan vara ganska svårt att förstå denna osolidariska politik när man är ung och oerfaren eller när man har bra lön eller stressar i arbetslivet så att man inte har tid att sätta sig in i konsekvenserna. Reinfeldt gjorde väl ett imponerande och stabilt intryck med sin verbala förmåga som få besitter. Fel man på fel plats och med fel värderingar är min åsikt.

Och så lite om SD - ta en extra funderare vad de kan göra för Sverige, är det inte så att denna inställning egentligen bottnar i rädsla för andra nationaliteter och religioner? Rädsla är inget bra när man ska fatta sunda beslut, många misstag har begåtts i historien på grund av detta!  Jag hoppas att alla svenskar tar med sig denna erfarenhet i framtiden vid nästa val.
//Linnea

Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Tristess skapar bråk på jobbet

  Att ha tråkigt på jobbet kan göra dig sjuk. Men det kan också skapa konflikter. Det visar forskning utförd på Mount Everest, som är direkt överförbar till arbetslivet.

 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Blev avskedad på sms

  ”Krya på dig, men om du sjukskriver dig så kan du betrakta dig som färdig med jobbet här.” Så skrev en chef till sin medarbetare på en tandklinik i sydöstra Sverige. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 200 000 för brott mot las och utebliven lön.

 • Läs även...

  Partierna om: Psykosocial arbetsmiljö

  Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

 • Läs även...

  Okunskap om hur mobbning ska hanteras

  100 000 människor mobbas på jobbet. Psykologen Stefan Blomberg menar att siffran skulle kunna minskas kraftigt om arbetsgivarna fick utbildning.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.