Annons

Fel man på fel plats

Publicerad 9 mars 2016, kl 13:35

Jag förundras över vad allianspartierna lyckades åstadkomma i Sverige och att de lyckades hålla sig kvar vid makten i 8 år.

I nättidningen arbetarskydd kan man läsa hur allianspartierna bantade ner arbetsmiljöverket, la ner stressmottagningen på Danderyds sjukhus och även arbetslivsinstitutet i det dolda nästan utan någon insyn från media och detta har skett samtidigt som sjukskrivningarna orsakade av dålig arbetsmiljö och stress ökar. Med det är ju klart som korvspad att man dessutom gjorde det omöjligt för de drabbade att sjukskriva sig. Detta var väl inget som allianspartierna gick till val på precis, det doldes onekligen bra under de fina och lovande rubrikerna som gick under rubrikerna "alla behövs", "arbetslinjen" och "det nya arbetarpartiet". De som hade jobb tystades ned med det så kallade jobbskatteavdraget, några hundralappar extra i plånboken och tusenlappar till de som tjänar mest. Jag förstår att det kan vara ganska svårt att förstå denna osolidariska politik när man är ung och oerfaren eller när man har bra lön eller stressar i arbetslivet så att man inte har tid att sätta sig in i konsekvenserna. Reinfeldt gjorde väl ett imponerande och stabilt intryck med sin verbala förmåga som få besitter. Fel man på fel plats och med fel värderingar är min åsikt.

Och så lite om SD - ta en extra funderare vad de kan göra för Sverige, är det inte så att denna inställning egentligen bottnar i rädsla för andra nationaliteter och religioner? Rädsla är inget bra när man ska fatta sunda beslut, många misstag har begåtts i historien på grund av detta!  Jag hoppas att alla svenskar tar med sig denna erfarenhet i framtiden vid nästa val.
//Linnea

Lediga jobb
 • Läs även...

  Tristess skapar bråk på jobbet

  Att ha tråkigt på jobbet kan göra dig sjuk. Men det kan också skapa konflikter. Det visar forskning utförd på Mount Everest, som är direkt överförbar till arbetslivet.

 • Läs även...

  Okunskap om hur mobbning ska hanteras

  100 000 människor mobbas på jobbet. Psykologen Stefan Blomberg menar att siffran skulle kunna minskas kraftigt om arbetsgivarna fick utbildning.

 • Läs även...

  Fyra av tio har bytt bort sin övertid

  Ungefär fyra av tio Unionenmedlemmar har bytt bort sin övertidsersättning mot extra semester. Det är dessa tidsbytare som jobbar mest övertid, men sammanlagt jobbade tjänstemännen i Sverige 1,5 miljoner timmar över varje vecka i fjol visar nya siffror.

 • Läs även...

  Partierna om: Psykosocial arbetsmiljö

  Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

 • Läs även...

  S vill avskaffa allmän visstid

  Socialdemokraterna vill ta bort allmän visstid som anställningsform och presenterade vid en presskonferens på onsdagen det förslaget och 39 andra vallöften som partiet tänker sig ska leda till en tryggare arbetsmarknad.

 • Läs även...

  Arbetsgivarmiss ska inte leda till utvisning

  Att arbetsgivare gjort smärre missar genom att exempelvis betala för låg lön under kortare perioder ska inte längre tvinga arbetskraftsinvandrare att lämna landet. Bra, tycker Unionen om förslaget som regeringens utredare lagt fram.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.