Annons
 • Lars Knapasjö, vd på Timeapp, har märkt av uppmärksamheten sedan Kollega skrev om företaget. Foto: Per Knutsson

Fler nyfikna på slopad karensdag

Publicerad 22 mars 2017, kl 10:09

Ett litet företag i Katrineholm bestämde sig för att slopa karensdag och sjuklöneavdrag. Kollega skrev om företaget och fick ett enormt gensvar.
– Efter artikeln har jag fått spontanansökningar från personer som vill jobba här, säger Lars Knapasjö, vd för Timeapp.

För en knapp månad sedan skrev vi om Timeapp i Katrineholm. Företaget har slopat såväl karensdag som sjuklöneavdrag. Dessutom har de anställda förmåner i form av gratis glasögon, läkarbesök och tandvård.

Läs mer: Företaget som skrotat karensdagen

Artikeln blev enormt läst, fick över 1 000 gillamarkeringar och har hittills delats omkring 150 gånger på Facebook. Och Lars Knapasjö, vd på Timeapp, har märkt av uppmärksamheten.

– Jag har fått spontanansökningar från personer som skriver att de vill jobba här så fort det blir en tjänst ledig. Det är förstås jätteroligt. Och senast i dag pratade jag med en företagare i Stockholm som också funderade på att slopa karensdagen.

Varför tror du att karensdagen engagerar så många?
– Många tror säkert att karensdagen är något statligt påbud som alla företag måste ha, men så är det ju inte. Jag tror att allt fler inser vikten av en bra, kreativ och trygg arbetsmiljö. Karensdagen är ett arv från industrialismens dagar när man skulle använda piska och morot för att få sina anställda att arbeta.

Du vet väl att du kan följa Kollega på Facebook, Twitter och Linkedin?

David Österberg
David Österberg
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  LAS: 8 av 10 AD-domar ger arbetsgivaren rätt

  En genomgång av Arbetsdomstolens domar de senaste 10 åren visar att tvister om arbetsbrist och arbetstagares rätt att behålla jobbet oftast döms till arbetsgivarens fördel. Trots det vill flera politiska partier avskaffa turordningsreglerna.

 • Läs även...

  Många störs av andras drickande på julfesten

  Snart är det dags för julfest på jobbet. Årets höjdpunkt tycker vissa. Andra undviker gärna festen. Enligt en undersökning från IQ har åtta av tio påverkats negativt av andras drickande.

 • Läs även...

  Kvinnor får mindre företagshälsa

  Företag i kvinnodominerade branscher köper mindre hälsovård än andra. Detsamma gäller mindre företag oavsett bransch, visar en ny undersökning.

 • Läs även...

  Medlem i kläm - så gick det sen

  Hur gick det för killarna som ville ”Unleash the fucking fury” på sin chef? Fick Unionenmedlemmen som glömt rapportera in sin nya lön till Försäkringskassan betala en halv miljon i skuld? Här är några av Unionens mest omskrivna tvister. Och hur de slutade.

 • Läs även...

  Här får du jobba när du vill

  Det finns inget självändamål med att jobba 9–17. Det viktiga är att man når resultat – inte när det sker. Det insåg man på Invise. Här bestämmer du själv när du vill arbeta.

 • Läs även...

  Egenföretagare får bättre sjukpenning

  Unionen välkomnar regeringens förslag om att alla nya egenföretagare ska få bättre sjukpenning.
  – Men man behöver även se över om socialförsäkringen fungerar när det gäller kombinatörerna, säger Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen.

 • Läs även...

  Rekordmånga är sjukskrivna

  Antalet sjukskrivna tjänstemän har fördubblats de senaste tio åren. Kvinnor är sjukare än män – men allt fler män sjukskrivs på grund av psykiska diagnoser. Unionen tror att bättre rehabilitering på jobbet kan få ner sjuksiffrorna.

 • Läs även...

  Kollegas mest lästa 2018

  Har du inte hängt med ordentligt under det senaste året? Kollega har samlat sina mest lästa nyheter, reportage och tips om arbetslivet från 2018.

 • Läs även...

  Få företag utnyttjar proaktiv sjukpenning

  Det går att stoppa stress innan den leder till sjukskrivning. Men få arbetsgivare utnyttjar möjligheten till förebyggande sjukpenning.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.