Annons
Annons

Fundera på vad som händer när du blir sjuk eller arbetslös!

Publicerad 5 augusti 2014, kl 10:52

Reinfeldts retorik är full av hål och jag hoppas svenska folket har genomskådat detta vid nästa val. Fundera på vad som händer när du blir sjuk och eller arbetslös!

Reinfeldt säger att "alla behövs" när det inte längre finns jobb till alla, de sjuka får ingen adekvat vård eller rehabilitering, arbetsförmedlingen är överbelastad, sjukvården "får inte" sjukskriva och företag tar inget samhällsansvar eller sträcker ens ut en hand.

Det slutar med FAS3 Sysselsättningsfasen som inte är värt namnet! FAS3 är alliansregeringens nya "förtidspensionering", "arbetsförmedling" och "rehabilitering" slutförvaring och närvarokontrollerad utan vare sig semesterrätt, anställningsvillkor, arbetsmiljö. I en källarlokal eller fabrikslokal trycker "anordnarföretagen" in så många deltagare som möjligt - de får 5000 kr per individ de "tar hand" om. Skattemedel går till lycksökare som ska ta hand om sjuka och arbetslösa, skattemedel går till ett människoförnedrande system som kan liknas vid samhällstjänst.
//Svensk medborgare

Lediga jobb
 • Läs även...

  Få tar ut all a-kassa

  Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.

 • Läs även...

  Varslet slår hårt mot långtidsarbetslösa

  Arbetsförmedlingen varslar var tredje anställd, sammanlagt 4 500 medarbetare, på grund av minskat ekonomiskt anslag.
  – Det är mycket allvarligt för alla som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger TCO:s samhällspolitiska chef Samuel Engblom.

 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.