Annons
Annons

Gärna nytt arbetarparti!

Publicerad 4 augusti 2014, kl 13:17

"Aktivitet ska gå före passivitet" sa arbetsmarknadsministern. Sysselsättningsfasen, jobb och utvecklingsgaranti, fas3 eller vad det nu kallas är väl passiviserande och kränkande om något! Att inte få gå någon vettig utbildning, kompetenshöjande, att tvingas närvara hos en fas3-anordnare där man för att tiden ska gå antingen sitter och surfar på en dator, sorterar inlämnade andrahandsprylar, renoverar/målar begagnade möbler eller vad det nu kan vara frågan om.

Hur påverkas en ungdom eller utbildad person eller kanske en fd egen företagare av denna behandling!?

En del av de som har hamnat i denna slutförvaring är äldre universitets och högskoleutbildade människor som kanske har haft oturen att bli av med sina jobb pga flykten till låglöneländer eller för att företagen vill "föryngra" sin personalstyrka.

Ni som är under 50 vet nu vad ni har att vänta Er!

De värst drabbade är de som har utförsäkrats, kroniskt sjuka, cancersjuka, utbrända människor ska "tas om hand" av arbetsförmedlingens oerhört kompetenta personal.

Läkare och psykiatriker får inte sjukskriva under Alliansens regeringar och massiva ändringar i sjukförsäkringssystemet. Fas3 är den nya rehabiliteringsformen.

Reinfeldt och Co har lyckats skapa ett samhälle där de svaga och värnlösa kränks och förnedras. Men några låglönejobb har Alliansen lyckats skapa, subventionerade låglönejobb, som högutbildade tvingas ta i hård konkurrens med utlandsfödda och ungdomar under 26.

Stackars Sveriges medborgare säger jag! Jag hoppas verkligen på ett "nytt arbetarparti" värt namnet i samband med valet, kanske ett nytt kunskapslyft.

Det är dags att vakna!
//Unionenmedlem

Lediga jobb
 • Läs även...

  Storstäderna slukar jobben

  Häften av alla de jobb som vuxit fram i den privata sektorn hamnar i storstadsregionerna. Det visar en ny undersökning från Stockholms handelskammare.

 • Läs även...

  27 000 nekades ersättning

  Sture. Jessica. Mona. Tre offer för Försäkringskassans allt hårdare bedömningar för att hålla nere sjukstatistiken. Läs deras berättelser – och myndighetens svar.

 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

 • Läs även...

  Gör facket tillräckligt för mobbade?

  Inte ens en av tio av dem som mobbas och som kontaktar sitt fack anser att de får hjälp. Men hur ser lagen ut? Och vad kan facket egentligen göra?

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Livslångt lärande ska få fler att jobba längre

  Befolkningen i Europa åldras snabbast i världen. För att välfärden inte ska äventyras måste fler jobba längre. Men då krävs vidareutbildning under hela arbetslivet, visar forskning.