Annons
Annons
 • Omkring 300 kongressledamöter har samlats på Svenska Mässan i Göteborg. Foto: Patrik Nygren

Gratis medlemskap ska ge Unionen muskler

Publicerad 14 oktober 2015, kl 11:23

Nu mobiliserar Unionen inför avtalsrörelsen. Upp till 140 miljoner kronor ska användas för att locka nya medlemmar. Planen är att erbjuda gratis medlemskap i ett års tid.

Enligt Unionens förbundsstyrelse står man inför ”den kanske tuffaste avtalsrörelsen någonsin”. I det läget vill man snabbt öka organisationsgraden, inte minst inom tjänstesektorn.
 
Upp till 140 miljoner kronor ska användas för mobilisering genom att ett kampanjmedlemskap erbjuds. Något som kongressen biföll trots farhågor bland annat för hur nuvarande medlemmar ska se på erbjudandet.
 
-  Vi har prövat det tidigare med gott resultat, de medlemmar vi fick då stannade kvar i hög utsträckning, sa Cecilia Fahlberg, Unionens avgående förbundsordförande, under debatten.
 
Planen är att de som går med i förbundet under perioden 1 november 2015 till 31 mars 2016 ska få ha gratis medlemskap i 12 månader.
 
Är ni desperata, Martin Linder, Unionens andre vice ordförande?
-  Nej, absolut inte. Vi ser att vi har en tuff avtalsrörelse framför oss, och har höga ambitioner. Därför lägger vi extra tryck på mobiliseringen och att öka medlemsantalet.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Electrolux erkänner misstag vid coronaprotest

  Electrolux begick ett misstag när 99 anställda sparkades efter att ha protesterat mot otillräckliga skyddsåtgärder på fabriken i Mexiko. Det visar den internutredning som en privatperson och Unionenklubben på Electrolux i Sverige drivit på.

 • Läs även...

  Apoteaanställda vågade inte kontakta facket

  Apoteas anställda vågade inte lyfta problem till Unionen när facket lyfte fram företagets vd Pär Svärdson i en kampanj. Unionen tror att osäkra anställningar är den främsta orsaken när anställda räds att kontakta facket.

 • Läs även...

  Medlemmarna tycker till inför avtalsrörelsen

  Mer semester till äldre, en klausul för jämställda löner och en särskild låglönesatsning. Det innebär några av avtalsmotionerna till Unionens förbundsråd.