Industriavtal klart

Publicerad 2 april 2013, kl 13:06

Ett treårigt avtal värt 6,8 procent. Det är resultatet efter långa överläggningar mellan parterna och de opartiska ordförandena.

I dag klockan 13 meddelade Teknikarbetsgivarna att man kommit överens med sina motparter; Unionen, IF Metall och Sveriges Ingenjörer om ett nytt avtal för 300 000 anställda.
Avtalet ger de anställda löneökningar och avsättningar till delpension motsvarande 6,8 procent på tre år.
Arbetsgivarna har fått till överenskommelser om större flexibilitet i arbetstidens förläggning samt generösare övertidsregler.

Linda Svensson
Linda Svensson
[email protected]
  Lediga jobb
  • Läs även...

   Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

   Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

  • Läs även...

   Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

   Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

  • Läs även...

   Partierna om: Den svenska partsmodellen

   Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

  Nyhetsbrev

  Prenumerera

  Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.