• Anna Johansson, ny infrastrukturminister, längst till vänster. Därefter utrikesminister Margot Wallström, statsminister Stefan Löfven och kommunalstyrelsens ordförande Annelie Hultén. Foto: Adam Ihse/TT

Infrastrukturminister: Anna Johansson

Publicerad 3 oktober 2014, kl 14:31

Den som får ansvar för att se till att infrastrukturen fungerar och utvecklas de kommande fyra åren är Anna Johansson (s).

Infrastrukturminister: Anna Johansson
43 år (f 1971), gift, fyra barn

Hoppade av gymnasiet som 18-åring för att vara hemma med sin nyfödde son.

Anna Johansson har jobbat på Träffpunkten Järnet, ett EU-projekt för arbetslösa.
Hon har också varit ombudsman för Svenska Kommunförbundets länsavdelning.

Bor i Göteborg (född där).

Gick med i SSU som tonåring och har senare haft många förtroendeuppdrag exempelvis i Bergsjöns stadsdelsnämnd, Bostadsbolaget i Göteborg och i styrgruppen för äldreomsorg och psykiatri.

Är sedan 2007 ordförande för partidistriktet, sitter i partistyrelsen och är sedan 2009 biträdande kommunalråd i Göteborg med ansvar för förskola/skola, barn/unga och frågor som rör fritid.

Några hjärtefrågor:
Jobben, klimatfrågan, välfärdsfrågor, att minska ojämlikheten i samhället, att barn och unga ska få goda uppväxtvillkor, skolan, äldreomsorgen ”och andra viktigas kommunala verksamheter”.

Är dotter till Göteborgs tidigare kommunstyrelseordförande Göran Johansson.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Han tar över Svenskt Näringsliv

  Jan-Olof Jacke, vd för Astra Zeneca blir ny vd för Svenskt Näringsliv.
  – Det är en klok man som förstår vikten av bra dialog och det hoppas jag att han lyckas föra vidare hos Svenskt Näringsliv, säger Mikael Hansson, ordförande för Unionenklubben på Astra Zeneca i Mölndal

 • Läs även...

  ”Facken är dåliga på att förhandla om pengar”

  Fler anmäler sexuella trakasserier efter Metoo-rörelsen. Men den som vill ha ersättning från arbetsgivaren ska vända sig till en advokat – inte till facket – enligt advokat Michael Fischbein.

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  5 tips för bättre möten

  De kan vara inspirerande, roliga, kreativa och ibland alldeles nödvändiga. Men lika ofta, om inte oftare, upplevs de som långa, ineffektiva och meningslösa. Vad vi pratar om? Möten så klart.

 • Läs även...

  Så vill Unionen gå vidare med #MeToo

  I kölvattnet av #MeToo vittnar kvinnor över hela arbetsmarknaden om en arbetsmiljö med sexism, kränkningar och övergrepp. Så här vill Unionen gå vidare.

 • Läs även...

  Barnprat på jobbet kan göra ont

  Patientföreningen Barnlängtan, som jobbar för att öka kunskapen om ofrivillig barnlöshet, får många samtal och mejl från personer som tycker att det är jobbigt med barnprat på arbetsplatsen. Man känner sig ifrågasatt och tvingas ljuga.

 • Läs även...

  Så blir jobbpolitiken

  Uppgörelsen mellan de fyra partierna – Centern, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet – som ligger till grund för fredagens val av Stefan Löfven till statsminister innehåller ett antal punkter som rör arbetsmarknaden.

 • Läs även...

  "No deal" kan slå hårt mot svenska jobb

  I kväll röstar brittiska parlamentet om utträdesavtal för Brexit som premiärminister May har förhandlat fram med EU. Blir det ett nej riskerar tusentals svenska företag och jobb att drabbas.

 • Läs även...

  "En ny regering måste rusta för sämre tider"

  Inga satsningar på yrkeshögskolan och inget om kompetensutveckling. Det är de största bristerna som Unionen ser i den budget som riksdagen tog på onsdagseftermiddagen.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.