Annons
Annons
 • Foto: Colourbox

”Ingen normal dag idag”

Publicerad 4 maj 2015, kl 13:09

Tre frågor till Sara Karlsson, arbetsmiljöombud på HSB Nordvästra Götaland, om hennes fullspäckade arbetsdag.

Vad händer på jobbet idag?
– Jag ska på en kundträff och visa upp vår nya kundportal som vi lanserar för medlemmar i slutet på maj. Egentligen är jag controller och sysslar med kvalitets- och miljöfrågor så först ska jag hålla föredrag för styrelsen och gå igenom en del dokument, därefter blir det kundträff. På det sättet är det ingen vanlig dag.

Vad snackas det om i fikarummet just nu?
– Ingen speciellt. Det är det gamla vanliga, väder, vind, barnbarn och allt sådant.

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Att jag styr mycket själv, att jag lär mig nya saker hela tiden och att jag utvecklas. Det är ett jobb med mycket frihet under ansvar och man måste ta en del egna beslut.

Anton Andersson
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Spelföretaget Zoink fick avtal efter fem år

  Kollektivavtal är sällsynt i dataspelsbranschen. Ett undantag är Zoink i Göteborg som lyckats få avtal – efter fem års kamp. Den nybildade klubben hoppas nu att fler ska följa efter.

 • Läs även...

  Majoritet vill ha sex timmars arbetsdag - men samma lön

  Efter 100 år med lagstadgad åttatimmarsdag kanske det är dags för sex timmars arbetsdag? Det tycker i alla fall mer än hälften i Sverige. Kollega har frågat tre förtroendevalda hur de ser på kortad arbetstid.

 • Läs även...

  Så ska äldre orka jobba längre

  Träning på arbetstid, kompetensutveckling och möjlighet att styra över sin arbetstid. Det är bara några av förslagen på vad arbetsgivare kan göra för att få seniora medarbetare att jobba längre, enligt en ny rapport.