Annons
Annons
 • Bilder från Saab-fabriken i Trollhättan, numera Nevs. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Ingen rekonstruktion för Nevs

Publicerad 28 augusti 2014, kl 16:29

Nevs ansökan om företagsrekonstruktion avslogs av Vänersborgs tingsrätt som anser att uppgifterna i ansökan är vaga och odokumenterade. Det rapporterar TT.

Nevs lämnade tidigare i dag in en ansökan om rekonstruktion som alltså avslås av tingsrätten. Anledningen som anges i avslaget är att uppgifterna om företagets finansiella lösningar ”framstår som vaga och helt odokumenterade”. Dessutom anser man att företagets ekonomiska tillgångar inte är tillräckliga för att uppfylla det man utlovar under en rekonstruktion.

- Vi kommer att överklaga avslaget till hovrätten, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till TT.

Han kan dock inte svara på när överklagan kommer ske. I hovrätten krävs prövningstillstånd för den här typen av ärenden.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Tysklands största fack vill ha fyradagarsvecka

  Det tyska fackförbundet IG Metall vill korta arbetsveckan till fyra dagar. Syftet är att rädda jobb som försvinner när arbetsuppgifter automatiseras. Även i Sverige kan kortare arbetstid bli en het fråga i årets avtalsrörelse.

 • Läs även...

  Tjänstemän på Volvo tillbaka på måndag

  På måndag startar Volvo Cars tillverkningen igen i bilfabriken i Torslanda. Även de tjänstemän som inte jobbar direkt i produktionen välkomnas tillbaka till det aktivitetsanpassade kontoret, där arbetsmiljön nu säkerställts.

 • Läs även...

  Företag lånar ut anställda till sjukvården

  Gruvmätaren Maja-Li Fredriksson vid LKAB är en av de som nappade på erbjudandet om tjänstledighet med bibehållen lön för att avlasta sjukvården. Nu erbjuder fler företag sina anställda betald ledighet om de tar jobb inom vården.

 • Läs även...

  Övertro på algoritmer vid rekrytering

  Slut på diskriminering och stopp för luddiga beslut som alltid gynnar vita män. Algoritmerna utlovade ett framtida arbetsliv fritt från fördomar och sunkiga värderingar. Men icke. Al var visst inte det objektiva svaret på våra böner om rättvisa.

 • Läs även...

  Pandemin gav Unionen fler medlemmar

  Aldrig tidigare har tillströmningen av yrkesverksamma medlemmar till Unionen varit så stor som i fjol. En viktig anledning är den otrygghet som uppstått på grund av pandemin.