Ingenting kan hindra natten

Publicerad 20 september 2013, kl 13:51

Sekwa förlag

 När Delphine De Vigan hittar sin mamma död blir hon förskräckt men inte förvånad. Lucile har deklarerat sitt självmord i åratal. Mest förvånande är kanske att hon inte gjort slag i saken tidigare.
För att uthärda sin egen sorg, men också för att göra upp med sitt förflutna börjar Delphine skriva en biografi om sin mor. En mor som var både kärleksfull, oberäknelig, trygg, otrygg och nyckfull.

I boken gläntar hon också på dörren till sitt skrivande, för att man ska förstå hur svårt det är för henne att berätta familjens historia. Jag hade klarat mig utan författarens egna kommentarer kring avsnitten i boken, men samtidigt tillför de en förståelse för denna otroligt sorgliga men också uppriktiga biografi.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Okunskap om hur mobbning ska hanteras

  100 000 människor mobbas på jobbet. Psykologen Stefan Blomberg menar att siffran skulle kunna minskas kraftigt om arbetsgivarna fick utbildning.

 • Läs även...

  Produktionen igång efter dödsolycka

  I maj hände det som inte får hända på tändmedelsfabriken i Gyttorp. En ung man dog i arbetet. Nu är produktionen på Orica igång igen och säkerhetsarbetet är viktigare än någonsin.

 • Läs även...

  ”Unionen lever i det förflutna”

  Det var inte bara arbetsgivaransvaret som var en stötesten när Frilans Finans ville teckna kollektivavtal med Unionen. Enligt företagets vd Stephen Schad har förbundet ett ideologiskt arv som inte hör nutiden till. Han efterlyser också ett kollektivavtal anpassat till dagens arbetsmarknad.

 • Läs även...

  Kaotisk sommar på SAS

  De SAS-anställa går på knäna efter sommarens flygkaos med mängder av inställda avgångar. Men i media går anställda ut och berättar att de inte vågar föra fram kritik mot bolaget – inte ens internt – eftersom de fruktar repressalier.

 • Läs även...

  Vi lever 100 procent jämställt

  Gabriel Liljevall och Marie Björk tar ut lika mycket föräldraledighet. Hushållsarbetet delar de på millimetern. Det gynnar både kärleken och karriären.

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  50 år senare - så siade experterna om framtiden

  Det är inte helt lätt ens för experter att sia om hur livet kommer att te sig om några årtionden. Det framgår med all önskvärd tydlighet av en forskningsrapport från 1969.

 • Läs även...

  Boom för bildelande

  Det som började med ideella bilpooler med obligatorisk städdag har i dag utvecklats till en mängd olika kommersiella alternativ. Att dela bil har blivit hett.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.