Ingenting kan hindra natten

Publicerad 20 september 2013, kl 13:51

Sekwa förlag

 När Delphine De Vigan hittar sin mamma död blir hon förskräckt men inte förvånad. Lucile har deklarerat sitt självmord i åratal. Mest förvånande är kanske att hon inte gjort slag i saken tidigare.
För att uthärda sin egen sorg, men också för att göra upp med sitt förflutna börjar Delphine skriva en biografi om sin mor. En mor som var både kärleksfull, oberäknelig, trygg, otrygg och nyckfull.

I boken gläntar hon också på dörren till sitt skrivande, för att man ska förstå hur svårt det är för henne att berätta familjens historia. Jag hade klarat mig utan författarens egna kommentarer kring avsnitten i boken, men samtidigt tillför de en förståelse för denna otroligt sorgliga men också uppriktiga biografi.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Jenny såg till att fyra visstidare fick fasta jobb

  ”Har man verkligen rätt att säga upp mig?” undrade en visstidsanställd medlem i ett mejl till fackklubben på Fiskarhedenvillan.
  Sedan klubbens sekreterare Jenny Ekeblad tagit tag i frågan fick snart fyra visstidsanställda fast jobb på företaget

 • Läs även...

  Produktionen igång efter dödsolycka

  I maj hände det som inte får hända på tändmedelsfabriken i Gyttorp. En ung man dog i arbetet. Nu är produktionen på Orica igång igen och säkerhetsarbetet är viktigare än någonsin.

 • Läs även...

  Nästan två miljoner vill ha nytt jobb

  Om man vill ha nytt jobb är det betydligt sämre att ha varit anställd på samma ställe i 20 år än att vara över 55. Byt jobb i tid, är TRR Trygghetsrådets uppmaning.

 • Läs även...

  Länge leve John Blund

  Visst är de duktiga, de där stora ledarna med sitt minimala sömnbehov. Eller? Nu ökar medvetenheten om hur extremt viktig sömnen är – inte minst för att fatta genomtänkta beslut.

 • Läs även...

  Vi lever 100 procent jämställt

  Gabriel Liljevall och Marie Björk tar ut lika mycket föräldraledighet. Hushållsarbetet delar de på millimetern. Det gynnar både kärleken och karriären.

 • Läs även...

  Här är jobbet på liv & död

  Det har stormat kring SOS Alarm på senare år, och misstag har begåtts. Personalen jobbar stenhårt för att minimera riskerna – men tar bara i år emot tre miljoner samtal, på allt fler språk.

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  50 år senare - så siade experterna om framtiden

  Det är inte helt lätt ens för experter att sia om hur livet kommer att te sig om några årtionden. Det framgår med all önskvärd tydlighet av en forskningsrapport från 1969.

 • Läs även...

  Boom för bildelande

  Det som började med ideella bilpooler med obligatorisk städdag har i dag utvecklats till en mängd olika kommersiella alternativ. Att dela bil har blivit hett.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.