Potatisen var liksom grönsaksblandningen och pepparrotssåsen fullkomligt smaklös. Bara en dunst av unken plast. “Falukorven” var inte falukorv utan lika oätlig som det övriga. På några paket kallades precis samma innehåll "Herrgårdsgrönsaker" för att poppa upp det hela.
Utöver nämnda basvaror margarin, vatten vassle, mjölk, socker tillkommer 15 tillsatser. Bl a härdad vegetabilisk olja, emulgeringsmedel, vitaminer, surhetsreglerande medel, modifierad stärkelse, förtjockningsmedel, konserveringsmedel, grönsaksbuljong, vegetabiliskt fett (palmolja), jästextrakt, solrosolja, vitlöksarom, lök och purjolöksextrakt.
Vad är det för kockar som kan röra ihop så mycket både onödigt och hälsovådligt industriprocessat skräp på det kommunala Äsperödsköket i Uddevalla för hemtjänstens "kunder"?
Och vad är det för politiker som sparar på de gamlas mat så den är praktiskt taget oätlig och som samtidigt bygger arenor för hundratals miljoner?
För många som är så dåliga att de inte längre kan laga sin mat är ändå maten dagens höjdpunkt. Och att då bli serverad så tråkig och smaklös mat är närmast ett hån mot våra gamla. Frågan är om det är många fler kommuner som serverar lika undermålig mat, som Uddevallas politiker, till sina gamla.
//Rune Lanestrand