Annons
 • Astra Zeneca i Södertälje. Foto: TT

 • Foto: TT

It-anställda tvingas gå från Astra Zeneca

Publicerad 7 februari 2014, kl 13:48

Astra Zeneca drar ned ytterligare. Totalt 550 tjänster ska bort runt om i världen. Av dem är cirka 400 it-personal i Sverige, USA och Storbritannien. Anställda som tackar ja till att sluta självmant kan räkna med upp till 22,5 månadslöner.

Enligt Malin Linnér, på Unionenklubben i Södertälje, påbörjades förhandlingarna redan i november.  De anställda har redan fått söka så kallade frivilligpaket som innebär mellan fem och 22,5 månadslöner, beroende på ålder och hur länge man arbetat.

- Paketet är ganska bra, lite för bra tycker företaget. Men vilka som får paketet vet vi inte ännu, det är företaget som avgör. Det troliga är att alla som sökt får sluta, säger Malin Linnér.

- Hur många det blir från Sverige vet jag inte, men det är färre än hundra i alla fall.

Är neddragningarna berättigade?

- Ja, det finns en relevans i dem. Det handlar om att spara kostnader och se över vad man ska göra. Men det är tråkigt att globala tjänster försvinner från Sverige.

Astra Zeneca har 3 500 anställda i Södertälje och 2 000 i Mölndal.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Han tar över Svenskt Näringsliv

  Jan-Olof Jacke, vd för Astra Zeneca blir ny vd för Svenskt Näringsliv.
  – Det är en klok man som förstår vikten av bra dialog och det hoppas jag att han lyckas föra vidare hos Svenskt Näringsliv, säger Mikael Hansson, ordförande för Unionenklubben på Astra Zeneca i Mölndal

 • Läs även...

  Kollegan skvallrade om graviditet - kvinnan fick gå

  Eftersom arbetstempot var högt berättade kvinnan för en kollega att hon var gravid. Det som sagts i förtroende nådde dock chefen samma dag och kort därefter avslutades hennes anställning. Nu stämmer Unionen larmföretaget för diskriminering.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.