Annons
Annons
  • Astra Zeneca i Södertälje. Foto: TT

  • Foto: TT

It-anställda tvingas gå från Astra Zeneca

Publicerad 7 februari 2014, kl 13:48

Astra Zeneca drar ned ytterligare. Totalt 550 tjänster ska bort runt om i världen. Av dem är cirka 400 it-personal i Sverige, USA och Storbritannien. Anställda som tackar ja till att sluta självmant kan räkna med upp till 22,5 månadslöner.

Enligt Malin Linnér, på Unionenklubben i Södertälje, påbörjades förhandlingarna redan i november.  De anställda har redan fått söka så kallade frivilligpaket som innebär mellan fem och 22,5 månadslöner, beroende på ålder och hur länge man arbetat.

- Paketet är ganska bra, lite för bra tycker företaget. Men vilka som får paketet vet vi inte ännu, det är företaget som avgör. Det troliga är att alla som sökt får sluta, säger Malin Linnér.

- Hur många det blir från Sverige vet jag inte, men det är färre än hundra i alla fall.

Är neddragningarna berättigade?

- Ja, det finns en relevans i dem. Det handlar om att spara kostnader och se över vad man ska göra. Men det är tråkigt att globala tjänster försvinner från Sverige.

Astra Zeneca har 3 500 anställda i Södertälje och 2 000 i Mölndal.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
  • Läs även...

    Svenskar kvar på Volvo i Kina

    Efter Coronavirusets utbrott har flera svenska företag infört resestopp till Kina och satt anställda i karantän. Men en del personal löper fortfarande risk att bli sjuka eftersom de fortsätter jobba i Kina. Däribland ett hundratal på Volvo Cars.