Annons
Annons
 • Ett 40-tal företag i och runt Lund söker nya medarbetare med IT-kompetens. En möjlig framtid för många som blir av med jobben på Sony Mobile. Foto: Ludwig Thunman

IT-mässa lovar jobb i Lund

Publicerad 10 mars 2015, kl 14:10

Trots gårdagens tunga besked om att 1 000 personer varslas om uppsägning på Sony i Lund, ser arbetsmarknaden i Skåne relativt ljus ut för den med IT-kompetens. Nästa månad ordnar Arbetsförmedlingen en IT-mässa där ett 40-tal företag erbjuder 200 lediga tjänster.

Majoriteten av dem som sägs upp från Sony Mobile i Lund är ingenjörer med kvalificerade IT-kunskaper. Precis den kompetens som många företag efterlyser under den IT-mässa som arrangeras av Arbetsförmedlingen, det skriver TT.

Den återkommande IT-mässan, där ett 40-tal olika företag söker nya medarbetare, äger rum i Lund nästa månad.  Carina Friis, chef på Arbetsförmedlingen i Lund, säger till Sydsvenskan.se att de har erfarenhet av att det brukar ligga på omkring 250 lediga tjänster på mässan, som ordnas en gång per halvår. Även danska arbetsgivare brukar söka sig över sundet för att ragga arbetskraft på mässan. 

 • Läs även...

  Fick rätt mot a-kassan – får 170 000 kronor

  Anna Ludvigsson blev avstängd från a-kassan, krävdes på återbetalning och kunde inte betala sin hyra. Efter insats från facket backar a-kassan och betalar de 170 000 kronor i ersättning som Anna annars skulle gått miste om. 

 • Läs även...

  Kvinnor kan IT

  Att påstå att kvinnor inte passar att jobba med IT och tech är inte bara korkat och diskriminerande. Det är dessutom historielöst – för från början var programmering i högsta grad ett yrke för kvinnor.

 • Läs även...

  Sofia jobbade som säljare – kunde inte leva på lönen

  En lön som inte gick att leva på och produkter som hon inte stod bakom. Sofias erfarenheter av säljbranschen var en återvändsgränd.

 • Läs även...

  Vissa branscher klarar krisen bättre

  Nästan alla branscher har drabbats av varsel och korttidsarbete under coronavåren. Men det finns några undantag.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.