• Spelföretaget King, som bland annat står bakom spelsuccén Candy Crush Saga, har återigen utsetts till årets bästa arbetsgivare, enligt en rankning från Universum. Foto: King.com

King är kung i år igen

Publicerad 17 november 2014, kl 15:12

Spelföretaget King, som bland annat ligger bakom spelsuccén Candy crush saga, är Sveriges bästa arbetsgivare när medarbetarna får säga sitt. Det visar en ny undersökning.

I den årliga undersökningen som Universum ligger bakom, får anställda betygsätta sina arbetsgivare utifrån kriterierna identitet, nöjdhet och lojalitet. Drygt 33 000 yrkesverksamma personer har deltagit.

I kategorin stora arbetsgivare har spelföretaget King utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare för andra året i rad. IT-konsultföretaget Netlight och Hennes & Mauritz har kammat hem en andra respektive  tredje plats.

I kategorin medelstora företag med färre än 250 anställda så är det IT-konsultföretaget Valtech som är landets bästa arbetsgivare 2014.

Gemensamt för företagen som rankas högt av medarbetarna är de erbjuder ett kreativt klimat och spännande arbetsuppgifter med eget ansvar. Bra arbetsmiljö och respekt för sina anställda är andra avgörande faktorer.

Topp 10 Sveriges bästa arbetsgivare 2014

 

Stora arbetsgivare med fler än 250 anställda

 1. King
 2. Netlight
 3. Hennes & Mauritz
 4. Svensk Fastighetsförmedling
 5. LKAB
 6. Grant Thornton
 7. Söderberg & Partners
 8. Axis Communications
 9. Alfa Laval
 10. 3

Medelstora arbetsgivare med färre än 250 anställda

 1. Valtech
 2. Sentor
 3. GodEl
 4. Skolpool
 5. Stångåstaden
 6. Cerberus
 7. Zest care
 8. Resursteamet
 9. Mäklarringen
 10. Vaimo
Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  H&M ska ha kartlagt personuppgifter

  H&M misstänks sedan tidigare för att ha lagrat otillåtna uppgifter om anställda i Tyskland. I veckan kom uppgifter om att känslig information även ska ha samlats in i Sverige. Absurt och orimligt, tycker Unionens ombudsman.

 • Läs även...

  Juridikföretag bröt mot lagen

  Företaget som håller kurser i juridik bröt mot reglerna i lagen om anställningsskydd och stäms nu på sammanlagt 50 000 kronor av Unionen.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Forskning ska förbereda oss på nästa kris

  Hur kommer det sig att vissa företag i Sverige lyckas ställa om snabbt i kris? Det ska forskare ta reda på i ett av nio projekt som fått forskningsmedel av AFA Försäkring för att studera effekterna av coronakrisen.

 • Läs även...

  Svensk konsensus i kampen mot corona

  Den svenska linjen i coronakrisen – rekommendationer i stället för förbud, proffs som bestämmer i stället för politiker – avspeglar samförståndsandan i svenskt arbetsliv. Det menar två ledarskapsforskare vid Handelshögskolan.

 • Läs även...

  Kollegas mest lästa 2018

  Har du inte hängt med ordentligt under det senaste året? Kollega har samlat sina mest lästa nyheter, reportage och tips om arbetslivet från 2018.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.