Annons
Annons

Klart med avtal på trafikskola

Publicerad 9 september 2014, kl 16:48

Efter mer än ett halvårs kamp får nu Erikssons trafikskola i Malmö och Lund kollektivavtal.

I går kväll blev det klart. Från den 1 oktober kommer de 19 medlemmarna på Erikssons trafikskola i Lund och Malmö att omfattas av ett kollektivavtal.  Därmed kommer de också få kollektivavtalade försäkringar och pensioner liksom kunna bilda en fackklubb.

Diskussioner om schysta villor har pågått hela våren och i slutet av maj varslade Unionen om strejk. Efter att företaget visat sig villiga att diskutera sköt Unionen på strejken.

Bakgrunden är medlemmarna på företaget varit överens om att de vill ha kollektivavtal för att få avtalsenliga löneökningar och garanterade pensionsavsättningar.

- Det handlar om schysta arbetsvillkor som  tjänstepension och möjlighet att reglera sina arbetstider. Man vill ha inflytande över sin arbetsplats och det har man inte i dag, har Carl-Axel Robertsson, ombudsman på Unionen Sydväst, tidigare förklarat.

I går kväll hölls ett medlemsmöte där de anställda diskuterade och godtog ett förslag som medlare lagt fram. I dag meddelade även arbetsgivaren att man går med på förslaget.

 

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Facket vill ta över ansvar från DO

  Risken för arbetsgivare som inte gör lönekartläggningar att råka ut för ett vite är mycket liten. Unionen vill därför ta över tillsynsansvaret från Diskrimineringsombudsmannen (DO).

 • Läs även...

  Debatt: Facket borde kräva jämställd sponsring

  Att ha lika förutsättningar att drömma stora idrottsdrömmar oavsett om man är pojke eller flicka är en rättighet. Den saken kan facket påverka genom att kräva att företagens sponsorpengar fördelas lika mellan kvinnor och män, anser Martin Nyman i Unionens regionstyrelse i Gävleborg.

 • Läs även...

  Skriv på eller gå

  Skriv på ett nytt anställningsavtal som innebär jobb även utanför ordinarie arbetstid, eller sluta på företaget. Det ultimatumet ställer företaget Apsis på sina anställda.